Kızılcık'tan büfe cinayeti açıklaması

 Trabzon’da 11 Şubat günü bir büfe içerisinde ölü bulunan Nizamettin Gültekin’in cinayet zanlısı 15 bin 100 kişi tek tek incelenerek, 300 saatlik güvenlik kamerası görüntüleri ise saniye saniye izlenerek yakalandı.  Trabzon’un Gülbahar Hatun Mahallesi Kah

Kızılcık'tan büfe cinayeti açıklaması

 

Trabzon’da 11 Şubat günü bir büfe içerisinde ölü bulunan Nizamettin Gültekin’in cinayet zanlısı 15 bin 100 kişi tek tek incelenerek, 300 saatlik güvenlik kamerası görüntüleri ise saniye saniye izlenerek yakalandı. 
 
Trabzon’un Gülbahar Hatun Mahallesi Kahraman Maraş Caddesi üzerindeki bir büfede 11 Şubat tarihinde ölü olarak bulunan Nizamettin Gültekin’in cinayet zanlısı H.Y polis tarafından titizlikle sürdürülen çalışma neticesinde yakalandı.
 
Konuyla ilgili olarak Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık yaptığı basın açıklamasında tahkikat sırasında 15 bin 100 kişinin incelenerek 300 saatlik güvenlik kamerası görüntülerinin saniye saniye izlendiğini söyledi.
 
Kızılcık açıklamasında, “Emniyet güçlerimizin olayın ardından yaptığı hummalı çalışmalar neticelendirilmiş ve olayla ilgili Yozgat’ın Sorgun İlçesine kayıtlı olduğu öğrenilen H.Y. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.
 
Şüphelinin açık kimlik bilgilerinin tespiti mahiyetinde ilimizde bulunan otel ve konaklama yerlerinde kalan 15 bin 100 kişi tek tek incelenmiş, öldürülen vatandaşımızın işlettiği büfenin çevresinde bulunan tüm MOBESE ve güvenlik kameraları, kamera kayıtlarından oluşan yaklaşık 300 saatlik görüntüler saniye saniye incelenerek fotoğraflanmak suretiyle analiz edilmiş ve şüpheli olarak üzerinde durulan şahsın hareketleri bu verilerde tespit edilerek renkli çıktılar haline getirilmiştir” diye açıkladı.
 
81 ilin emniyet müdürlükleri ile irtibata geçildiğini belirten Vali Kızılcık, bu kapsamda Sarp Kara Hudut Kapısı Emniyet Müdürlüğü’ne, özel bir ekibin gönderilerek kapıdan yapılan giriş çıkışlar hakkında araştırma yapıldığını da sözlerine ekledi.
 
Kızılcık, “11 Şubat 2013 tarihinde sınırdan giriş-çıkış yapan şahısların görüntüleri saniye saniye incelenerek nihayet yürütülen bu yoğun çalışmalar sonuç vermiş ve 18 Ocak 2013 Pazartesi saat 13.30’da, Gürcistan’dan ülkemize giriş yaptığı anlaşılan aslen Yozgat Sorgun Doğanlı Mahallesi nüfusuna kayıtlı H.Y. olayın şüphelisi olarak tespit edilmiştir.
 
Yapılan bu tespit sonrası kısa sürede H.Y. Yozgat’ta bulunması üzerine 18 Şubat 2013 Pazartesi günü saat 22.30’da Trabzon’dan bahse konu ilçeye doğru yola çıkan Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekiplerimiz ile Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışma sonucu şüpheli şahıs 19 Şubat 2013 günü saat 19.30’da yakalanarak Trabzon’a getirilmiştir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel