Kızılcık'ın makamında çöp sorunu

Trabzon’un Araklı ilçesi Turup mevkiinde yapılması planlanan katı atık depolama tesisi nedeniyle tepkilerini dile getirmek için dün valiliğe gelerek protesto gösterilerinde bulunan bölge halkının görüşme talebini kabul eden Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılc

Kızılcık'ın makamında çöp sorunu

Trabzon’un Araklı ilçesi Turup mevkiinde yapılması planlanan katı atık depolama tesisi nedeniyle tepkilerini dile getirmek için dün valiliğe gelerek protesto gösterilerinde bulunan bölge halkının görüşme talebini kabul eden Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, bölge halkı adına gelen bir grup vatandaşı makamında kabul ederek görüştü. 
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da yer aldığı görüşmede Vali Recep Kızılcık, Araklı ilçesi Hürriyet Mahallesi Muhtarı Adem Eğrioğlu, Buzluca Köyü Muhtarı Tevfik Kılıçarslan, Hürriyet Mahallesi sakini Nesrin Hasançebi, Buzluca Köyü Sakini Şahin Dilber’in görüşlerini dinledi.


Vali Kızılcık, Sürmene’nin Çamburnu beldesi Kutlular’da bulunan düzenli depolama sahasının 2 sene sonra dolacağını ve Trabzon’un çöp sorunu ile karşı karşıya kalmaması için bu sorunun çözülmesi gerektiğini hatırlattı. Trabzon’un çöp sorunuyla karşı karşıya kalmaması için gelecek planının acilen yapılması gerektiğine işaret eden Vali Kızılcık, alternatif alan bulunması durumunda konuyu değerlendirebileceklerini de ifade etti.
Geçmiş dönemlerde yaşanan vahşi depolama nedeniyle oluşan sıkıntıları hatırlatan Vali Kızılcık, “Trabzon’umuzun hayat seviyesinin artması ve insanın mutlu olması için çalışıyoruz. Dünyanın sürdürülebilirlik ilkesi diye üzerinde anlaştığı bir konu var. Sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde doğayı koruyarak ekonomik yatırımları, insanımızın yaşamını kolaylaştıran ve onu zenginleştiren yatırımları dengeli olarak yapacağız. Bende derelerimizin kirlenmemesini, doğal yapının bozulmamasını arzu ediyorum. Ancak gelişmelere paralel olarak daha fazla tüketiyoruz. 2007 öncesi şehrin ne durumda olduğunu sizler yaşadınız. Katı atık depolama tesisi yokken şehrin durumunu hepimiz biliyoruz” diye konuştu.
Katı atık depolama sistemine karşı olmadıklarını ifade eden Buzluca Köyü Sakini Şahin Dilber ise “Yapılan eylemde yanlış anlaşılmışsak özür dileriz. Bizim zorbalıkla işimiz yok. Bizler katı atık depolama sistemine karşı değiliz. Düşünülen bu alan uygun değildir, daha uygun alanlar bulunabilir. Bu bölge konumu itibari ile Araklı’nın sayfiye yeridir. Dolayısıyla tüm Araklı halkı olarak burada bu tesisin yapılmamasını istemiyoruz. Siz büyüklerimizden bu konuda yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Bu ifadeler üzerine Vali Kızılcık, “ Sizin görüşlerinize saygı duyuyorum. Ancak sorunun çözülmesi de gerekiyor. Biz sadece Araklı ilçemizi değil, tüm ilimizin, hatta bölgemizin genelinde çevre sorunlarının çözümlenmesi çalışmalarını yapıyoruz. Bu bölgeye alternatif bulunduğu takdirde konuyu değerlendireceğiz. Hatta sizlerden alternatif görüş bekliyorum” ifadelerini kullandı.


Görüşmenin ardından kendilerini kabul ettikleri ve dinledikleri için teşekkür eden heyet, daha sonra Valilik’ten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel