Kızılcık;"Bizim petrolümüz sizlersiniz"

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, TEV’in Organize Ettiği Uzungöl’deki Temiz Çevre Etkinliğine Katıldı               Vali Kızılcık, bir doğa harikası olan Uzungöl’de Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) organize ettiği çöp toplama kampanyasına katılarak üniversit

Kızılcık;"Bizim petrolümüz sizlersiniz"

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, TEV’in Organize Ettiği Uzungöl’deki Temiz Çevre Etkinliğine Katıldı
               
Vali Kızılcık, bir doğa harikası olan Uzungöl’de Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) organize ettiği çöp toplama kampanyasına katılarak üniversite öğrencileriyle bir araya gelip uzun süre sohbet etti.
               
Samimi bir ortamda öğrencilerle çay içip sohbet eden Vali Kızılcık, öğrencilerin TEV organizasyonunda yapmış olduğu bu etkinliğin çok önemli olduğunu söyledi. Karadeniz Bölgesinin flora bakımından oldukça zengin olduğunu ifade eden Kızılcık, bu bitkilerin Ar-Ge’ye dayalı olarak işlenmesi halinde çok büyük kazanımlar elde edilebileceğini belirtti.
               
Bir öğrencinin ‘Sayın Valim bizim Türkiye olarak çok büyük yer altı zenginliklerimiz yani petrolümüz olduğu belirtiliyor ama biz bunu gizli anlaşmalar gereği çıkaramıyoruz muşuz. Gerçekten böyle bir şey var mıdır?’ şeklindeki soru üzerine, Vali, “Türkiye’nin neyi varsa hepsi ortadadır.
 
Türkiye’de en çok petrol Batman’da çıkarılıyor. Ben Batman’da valilik yaptım ve çıkarılan petrolün dışında gizli petrol kaynaklarının olduğunu görmedim. Ama şunu açıklıkla söyleyeyim ki; bizim asıl petrolümüz sizlersiniz. Yani çağın gereklerine uygun olarak yetişmiş, kendini bilim ve teknoloji alanında geliştirmiş gençler bizim en büyük petrolümüzdür” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel