Kızılcık: Önemli başarıya imza attık

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, "2011 yılındaki istikrar artarak devam edecektir" dedi. Trabzon Valisi Kızılcık, Valilik B Toplantı Salonunda düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Toplantısına katılarak, önemli açıklamalarda bulundu. İstihdamın artırılm

Kızılcık: Önemli başarıya imza attık

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, "2011 yılındaki istikrar artarak devam edecektir" dedi.

Trabzon Valisi Kızılcık, Valilik B Toplantı Salonunda düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Toplantısına katılarak, önemli açıklamalarda bulundu. İstihdamın artırılması adına yapılan çalışmalar sonucunda ülkemizin 2011 yılında önemli bir atılım gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Kızılcık, bu başarılı göstergelerin ülke huzuru, barışı ve rekabetçi bir ekonomiye katkı sağladığını söyledi.

2011 yılında ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerin ardında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Toplantılarında alınan kararlarında etkisi olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, şöyle konuştu: "Toplantımızda, 2011 yılının genel değerlendirmesini yapacağız ve 2012 yılında yapılacak projeleri görüşeceğiz. 2011 yılı genellikle sizlerin katkıları ile olumlu geçti. Özellikle sanayimiz olmak üzere bütün alanlarda ihtiyaç duyulan iş gücünün yetiştirilmesi için İş Kur marifetiyle kurslar açtık. Açılan kurslar ile ekonomimizi güçlendirmeyi, ürün kalitesini artırmayı ve müşteri memnuniyetini sağlamayı hedefledik. Nitekim bu projeler neticesinde 2011 yılında dünya ve Avrupa'da istihdam alanında önemli bir başarıya imza attık."

Dünya ve Avrupa ülkelerinde yaşanan krizlere rağmen ülkemizin önemli başarılara imza attığını ve gıpta ile bakılan bir ülke haline gelindiğine işaret eden Vali Kızılcık, şunları söyledi: "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, Ankara'da düzenlenen toplantıda Avrupa Birliği ülkelerinin çalışma bakanlarının istihdam konusundaki başarımızı sorguladıklarını ifade etti. Daha düne kadar bizim imrenerek baktığımız ülkeler bizim başarılarımızı sorguluyorlar. İşte bu başarının altında yatan temel güç sizlerin piyasanın talepleri doğrultusunda meslek sahibi yaptığınız iş gücüdür."

Avrupa Birliği ülkelerindeki işsizlik oranlarının yüksekliğini rakamlarla açıklayan Vali Kızılcık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde bildiğiniz gibi 2011 yılında işsizlik oranında çok ciddi düşüşler gerçekleşti. İşsizlik oranları ülkemizde yüzde 9,2'ye kadar geriledi. İngiltere'de bu oran yüzde 8,4 civarında iken, İspanya'da bu oran yüzde 22, Yunanistan'da yüzde 17 olarak gerçekleşti. Avrupa'da bu kadar yüksek oranlarda işsizlik varken ülkemizdeki bu başarı huzur ve iç barışın sağlanması açısından fevkalade önemlidir."

Gerçekleştirilen projelerin istihdamın sağlanması ve dünyaya yaptığımız ihracatın artmasına katkı sağlayacağını anlatan Kızılcık, sözlerini şöyle tamamladı: "Ayrıca, rekabetçi bir ekonominin oluşmasına da katkı sağlayacaktır. Ümit ediyorum 2011 yılında sağlanan bu başarılı grafik 2012 yılında yükselerek devam edecek, daha mutlu daha huzurlu ve daha rekabetçi bir Türkiye'nin oluşturulmasının onurunu ve gururunu yaşayacağız."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel