Kızılay'a ilk kurban Okutan'dan

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel ve yönetim kurulu üyeleri, Kızılay'ın Kurban Bayramı öncesinde başlattığı kurban bağışı kampanyasına destek amacıyla Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı makamında ziyaret etti. Kurb

Kızılay'a ilk kurban Okutan'dan
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel ve yönetim kurulu üyeleri, Kızılay'ın Kurban Bayramı öncesinde başlattığı kurban bağışı kampanyasına destek amacıyla Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı makamında ziyaret etti.

Kurban Bayramı'nda kurbana bir standart getirdiklerini ifade eden Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, bağış yapılacak kurbanların bir standart içinde titizlikle şube başkanları tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını kaydetti. Genel Başkan Küçükali konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kurbanın sağlıklı olması önemlidir. Bunu veterinerler yapıyor. Menşei bilinen, köylünün ürettiğin malı alıyoruz. İthal malı almıyoruz. Şube başkanlarımız ihtiyacı olan kişilere kurban etini hijyenik bir ortamda koruyarak dağıtıyorlar.”

Trabzon'da ki kampanyanın ilk ayağını Vali Okutan ile başlatmak istediklerini belirten Başkan Küçükali, “Sayın Valim, bir numaralı kurban bağışını da sizden istiyoruz. Teşviklerinizi arz ediyoruz.” dedi.

Türk Kızılay'ının dünyanın her tarafında çok özel hizmetler ürettiğinin altını çizen Vali Nuri Okutan, büyük bir memnuniyetle ilk kurbanı bağışlamak istediğini söyledi. Kızılay'a ilk kurbanı bağışlayan Vali Okutan, “Bu hizmetlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum ve hizmetlerinizin devamını diliyorum. Kızılay'ın bu hizmetine herkesin katılmasını temenni ederim. Kızılay'ın yardıma muhtaç kişilere yaptığı bu yardımlarda herkesin bir tuzunun olması gerekir. Bu kampanya bizim de o çorbada tuzumuz olması bakımından bir fırsattır. Bütün vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Küçükali, Vali Nuri Okutan'a Trabzon'da eğitim konusunda yaptığı çalışmalardan ve başlattığı okuma seferberliğinden dolayı teşekkür ederek, “Bir vatandaş olarak, bir Trabzonlu olarak başlattığınız eğitim hamlesinden son derece memnun oldum.” dedi.

Daha sonra Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali Vali Okutan'a Kızılay Maden Suyu'nun hikayesini anlattı:
“Kızılay Maden Suyu bizlere Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetidir.” diyen Başkan Küçükali, maden suyunun hikayesini anlattı: “İstiklal Savaşı'nda Atatürk Kocatepe'de iken böbrekleri rahatsızlanmış. Afyon'da Gazlıgöl diye bir yer var. Bu suyu oradan getirmişler. Atatürk maden suyunun iyi geldiğini söylemiş. Sonra savaş bitmiş, Cumhuriyeti kurmuş. 1926'da o günü unutmamış. Kızılay'ı çağırmış. Afyon'da böyle bir su var, gidip alın gelin demiş. O zaman bu suyu Fransızlar çalıştırıyormuş. Afyon Valiliği de suyu bize teslim etmiş. O gün bugündür bu suyu çalıştırıyoruz. Ama son iki yıldır ciddi atak yaptık. Atatürk'ün emaneti olması münasebetiyle şu anda Avrupa'nın fiziki olarak en büyüğü, üretim olarak da Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyüğü.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel