Kızılay: Kan açığımız var!

Müdürlük binasında düzenlenen ve Türk-İş'e bağlı sendikaların bazı üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Kan Merkezi Müdürü Yusuf Bahadır, halkın kan ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını vurguladı.Bahadır, kanın kaynağının sadece insan olduğunu bel

Kızılay: Kan açığımız var!

Müdürlük binasında düzenlenen ve Türk-İş'e bağlı sendikaların bazı üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Kan Merkezi Müdürü Yusuf Bahadır, halkın kan ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını vurguladı.

Bahadır, kanın kaynağının sadece insan olduğunu belirterek, ''Kan, yapay olarak üretilmeyen bir tedavi aracıdır. Müdürlük olarak hastalarımızın kan ve kan ürününü temin edebilmek amacıyla il ve ilçelerde kan bağışı etkinleri düzenliyoruz'' dedi. 

Kan Bağışı Bölge Planlama Uzmanı Bahriye Hacısalihoğlu ise kan bağışı bilincinin oluşmacıyla bu tür toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ''İnsanlar kan bağışlamadığı sürece kan ihtiyacı devam edecektir. Türkiye'nin nüfusu yaklaşık 75 milyon ve yılda 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyacımız var. 

Geçtiğimiz yıl ülkemizde 1 milyon 272 bin 277 ünite kan bağışı yapıldı. Açığımız var. Bunun için gönüllü kan bağışı sayısının artması lazım'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel