Kızılay başkanından ziyaret

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, 81 il arasından kan bağışında Trabzon’un 10. sırada yer aldığını belirterek “Oysa Kızılay’ın tepesinde 3 de Trabzonlu var. Bu benim ağrıma gidiyor. Kan tepeme vuruyor” dedi.Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, Trabzon il G

Kızılay başkanından ziyaret

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, 81 il arasından kan bağışında Trabzon’un 10. sırada yer aldığını belirterek “Oysa Kızılay’ın tepesinde 3 de Trabzonlu var. Bu benim ağrıma gidiyor. Kan tepeme vuruyor” dedi.

Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, Trabzon il Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantısına katıldı. Bütün meclis üyelerini Trabzon Kızılay Şubesi’ne üye yapan Tekin Küçükali, üyelik formlarını da kendi imzaladı. Trabzon’un Kızılay yatırımlarında bazı sorunlar yaşanmasına rağmen çok fedakar davrandığını belirten Küçükali “Özellikle Afet Koordinasyon Merkezi’nin Trabzon’a gelmesinde İl Özel İdaresi ile İl Genel Meclisi’nin müthiş desteğini gördük” dedi.

Trabzon’un Kızılay’ın her türlü organizasyonlarına hayır işlerine ilgi ve alaka göstermesinde duyarlı olduğunu belirten Küçükali “Bu son Kurban Bayramı’nda kurbanlık bağışında Trabzon müthiş bir sıçrama gösterdi. Geçen kurbanda geri, son kurbanda ile bayağı ileri bir seviyeye geldik. Bunda başta Belediye başkanının ve Kızılay yönetimlerinin büyük gayreti oldu” diye konuştu.

Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, kan bağışı sıralamasında Trabzon’da 2009 yılından bu yana bir hareketlilik olduğunu belirterek “Ben ve bir genel başkan yardımcım bir de genel sekreteriz 3 kişi Trabzonlu olarak Kızılay’ın üst yönetimindeyiz. Ama kan bağışı konusunda çok iyi değiliz. Veriler elimize geldiğinde bir Trabzonlu olarak yüzüm kızarıyor. Son verilerde İzmir ilk sırada. Trabzon ise 81 ilde 10’uncu sırada. Bu iyi bir sonuç ama inanın ilk beşe giremediğimiz sürece bizim kan tepemize vuruyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Her hangi bir vatandaşımızın kan bağışı konusunda hiçbir engele takılmayacağını da vurgulayan Tekin Küçükali “Kan kan kan. Bu bizim insanlar hayat için en önemli bir değerdir. Bunu böyle bilelim” dedi.

Konuşmasının ardından İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Küçükali’ye hizmetlerinden ötürü bir plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel