Kitabını alan parkta okudu

 Trabzon'da bir Grup Genç okumanın önemine dikkat çekmek için şehir merkezinde açık alanda kitap okudu. Kültür Bakanlığı, bu yıl Kütüphane Haftası'nın ilk günü kitap okuma kültürünü geliştirmek amacıyla 81 ilin şehir meydanında, aynı saatte, açık havada k

Kitabını alan parkta okudu

 

Trabzon'da bir Grup Genç okumanın önemine dikkat çekmek için şehir merkezinde açık alanda kitap okudu. Kültür Bakanlığı, bu yıl Kütüphane Haftası'nın ilk günü kitap okuma kültürünü geliştirmek amacıyla 81 ilin şehir meydanında, aynı saatte, açık havada kitap okuma kampanyası düzenledi. 'Kitabını alan gelsin, şehir merkezinde kitap okuyoruz' sloganıyla Kütüphaneciler Derneği'nin desteği ile başlatılan etkinlik kapsamında Trabzon'da da bir Grup Genç, açık alanda kitap okudu.
 
Meydan Parkı'nda toplanan Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Toplum Gönüllüleri üyesi bir grup öğrenci, yere oturarak yarım saat süreyle kitap okudu. Gençlerin ne yaptığını anlamaya çalışan bazı vatandaşların ise onları seyretmesi dikkat çekti. 
 
Etkinliğin ardından grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Burcu Candan, Toplum Gönüllüsü gençler olarak bu kez de ülkedeki kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması için meydanlara çıktıklarını söyledi. 
 
Kütüphaneciler Derneği'nin organize ettiği kapmanın Trabzon ayağını gerçekleştirdiklerini anlatan Candan, "Gönümüzde hazır bilgiye eğilimin artması, iletişim araçlarının yanlış kullanılması gibi bir takım sebeplerle kitap okuma alışkanlığı hızla azalıyor. Azalan okuma alışkanlığı ile birlikte araştırmacı kimliğin kaybolması, bilinçli bilgi ediniminden uzaklaşıp hazırcılığa yönelim gibi aksaklıklar da kendini hissettiriyor." dedi. 
 
kitabini-alan-geldi-meydanda-kitap-okudular-3481680_o.jpg
 
Okumanın önemine az da olsa dikkat çekebildilerse bundan mutluluk duyacaklarını ifade eden Candan, bilgiye sahip olarak yorum yapabilmek, bilgili toplumu oluşturabilmek için kitap okuma alışkanlığının edinilmesinde örnek olmak, ülkenin kültürel gelişimine katkıda bulunmak ve gençlerin toplumsal sorunlara yönelik sorumluluk üstlenip bu sorunların çözümünde inisiyatif kullandığını da göstermek amacıyla kitap okuduklarını kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler