Kısasa kısas yaparım!

Ömer Denizcilik’e ait 4 milyon dolarlık Filiz Ana gemisine Ukrayna tarafından el konuldu. Geminin kendilerine ait olduğunu ispatlamaya çalışan Ömer Denizcilik firmasının sahibi Ömer Calap ise Ukrayna makamlarına tüm evraklarını teslim etmesine rağmen gemi

Kısasa kısas yaparım!

Ömer Denizcilik’e ait 4 milyon dolarlık Filiz Ana gemisine Ukrayna tarafından el konuldu. Geminin kendilerine ait olduğunu ispatlamaya çalışan Ömer Denizcilik firmasının sahibi Ömer Calap ise Ukrayna makamlarına tüm evraklarını teslim etmesine rağmen gemisine kavuşamadı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yardım talep eden Calap, Türk Dışişlerinin Ukrayna makamlarına farklı tarihlerde çektiği 6 notaya da Ukrayna makamlarının olumlu cevap vermediğini söyledi. "Yaşananların ardından zararımız 10 milyon doları buldu. Çalmadığımız kapı kalmadı. Dışişlerinin nota çekmesinden başka iş yapmadı. Ukraynalı makamlar ise ‘hırsız bizim hırsızımız, çaldıysa ne mutlu bize’ der gibi Türk Dışişlerini dikkate almadı" dedi.

 
SON UMUDU BAKAN YILDIRIM
Dışişlerinden umudunu kesen Ömer Calap ise son çare olarak Haberleşme Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’la görüştü. Yıldırım’a geminin rehin tutulması, Ukrayna mahkemelerinden alınan sahte mahkeme kararları ve geminin isminin değiştirilerek el konulduğuna dair bilgileri içeren dosyayı teslim eden Trabzonlu işadamı, gemisinin kurtarılması için çözüm bekliyor. Calap, Bakan Yıldırım ile görüşmesinde "28 aydır gemimi rehin tutuyorlar. Borcum var ve gemimi çalıştıramıyorum. Kaybımız 10 milyon doları buldu. Her gün maddi kaybımız da artıyor. Yeter artık! Ya gemimi kurtarın ya da bana ceza vermeyin kısasa kısas yapayım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel