Kış ortasında çaylar yeşerdi

Rize de kış ortasında yeşeren çaylıklar görenleri şaşırtıyor. Yaş çay sezonunun bitmesine rağmen mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar Rize’de çayları yeşertmeye başladı.Üreticiler bu mevsimde yeşeren çayları toplayıp evlerinde kuru çaya dönüştü

Kış ortasında çaylar yeşerdi

Rize de kış ortasında yeşeren çaylıklar görenleri şaşırtıyor. Yaş çay sezonunun bitmesine rağmen mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar Rize’de çayları yeşertmeye başladı.
Üreticiler bu mevsimde yeşeren çayları toplayıp evlerinde kuru çaya dönüştürmeye çalışıyor.
Rize’nin Muradiye beldesinden Çay üreticisi Mustafa Kazdal ve ailesi çay bahçesinden topladığı yaş çayları kuru çay yapmak için çalışmaya koyuldu. Mustafa Kazdal “İklim şartları değiştiğinden dolayı sıcaklıklar fazla, yetişen yeni sürgün çay elverişli geldi. Beşinci aya kadar çay durmadığından dolayı mecburen çayımızı topladık. Kendi imkanlarımızla kuru çay haline getirmeye çalışıyoruz. Hayat bu şekil devam ediyor ne yapacağımızı bilemediğimizden dolayı bütün bahçemizi, tarlamızı topladık, üretime hazır hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.
Mehmet Ali Mert ise “Şu anda doğuda 3 metrelere varan kar bulunmakta, insanlar evlerinden dışarıya çıkamıyor. Biz şuanda Rize de çay topluyoruz. Büyük bir mevsimsel değişme yaşanıyor. Çayımız toplanmaya hazır duruma gelmiştir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler