Kılıçdaroğlu'ndan savcı ve polislere çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Samsun’da partisinin belediye başkan aday tanıtım programına katıldı. Yaşardoğu Spor Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, CHP İl Baş

Kılıçdaroğlu'ndan savcı ve polislere çağrı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Samsun’da partisinin belediye başkan aday tanıtım programına katıldı. Yaşardoğu Spor Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, belediye başkan adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı. CHP İl Başkanı Mehmet Atalay’ın ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir konuşma yaptı. Önce polis memurlarına seslenen Kılıçdaroğlu, "Buradan bütün polis kardeşlerime sesleniyorum. Sakın ola ki iktidarın, zalimin, zulmedenin polisi olmayın. Sizin aylıklarınızı bu ülkenin 76 milyon yurttaşı ödüyor. Halkın polisi olun. Polisin şerefi onun görevidir. Halk yararına görev yapıyorsa, halk için çalışıyorsa o polislerin bizim başımızın üstünde yeri vardır ama iktidarın yalakalığına soyunmuşsa, iktidar 'hırsızı bırak savcının peşine düş' diyorsa, o polise hesap sormak da bizim görevimizdir. Hesabını soracağım" diye konuştu.
 
“SİZE HESAP SORMAK DA BENİM GÖREVİM”
 
Daha sonra cumhuriyet savcılarına seslenen Kılıçdaroğlu, hiçbir kamu görevlisinin unvanının önünde 'cumhuriyet' olmadığını anlatarak, "Sadece savcılarda vardır. Onlar Cumhuriyetin bekçisidir. Onlar yolsuzluk yapanlara göz açtırmazlar, onlar milletin aşına, işine göz koyanlara hesap sorarlar. Bu yüzden nedenle onlara cumhuriyet savcısı denmiştir. Cumhuriyet savcılığını bir kenara bırakıp iktidarın savcısı olursanız size hesap sormak da benim görevim olacak" ifadelerini kullandı.
 
“KUL HAKKI YEMEDİM”
 
Siyasete girdiği gün ilk yaptığı işin mal varlığımı açıklamak olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Söyledim, yine söyleyeyim: Devlet memuriyetine girdiğim tarihte her zaman aylığım Erdoğan'dan daha fazlaydı. Ama mal varlığım meydanda, bütün millete gösterdim. Ayakkabım yırtık değildi ama alnım aktı. Çünkü kul hakkı yemedim. Verilmeyecek hesabımız yok. Onlar hesap vermekten korkuyorlar, telaş içindeler. Sıkıntın yoksa telaş neden? Bırak polis savcı görevini yapsın” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel