Kesk üyeleri Trabzon'da yürüdü

Trabzon KESK üyeleri, 4688 sayılı yasayı protesto etti.Trabzon Meydan parkından, Merkez Postane önüne kadar yürüyen KESK üyeleri, postane önünde basın açıklaması yaptılar. KESK adına konuşan Muhammet Ikinci, "AK Parti, temel amacı emekçilerin hak ve çıkar

Kesk üyeleri Trabzon'da yürüdü

Trabzon KESK üyeleri, 4688 sayılı yasayı protesto etti.

Trabzon Meydan parkından, Merkez Postane önüne kadar yürüyen KESK üyeleri, postane önünde basın açıklaması yaptılar. KESK adına konuşan Muhammet Ikinci, "AK Parti, temel amacı emekçilerin hak ve çıkarlarını budamak olan 12 Eylül darbesinin ruhunu devam ettirmektir. KESK olarak böyle bir yasayı ve yaklaşımı kabul ettirmeyeceğimizi, Grevsiz Toplu Sözleşmesi, Toplu Sözleşmesiz Sendika olmayacağını yapılan tüm görüşmelerde ifade ettik. Emekçilerle alay etmek anlamına gelen böylesine bir taslağı ve yasal düzenlemeyi kabul etmiyoruz. Kazanılmış haklarımızdan, demokratik taleplerimizden vazgeçecek ya da hükümetin insafına bırakacak değiliz" dedi.

Kamu emekçisine pazarlık ortamı yaratacak düzenlemenin önünü açın diyen Ikinci şöyle konuştu, "Gerçekten demokrasiden, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yana mısınız, değil misiniz? Size bir turnusol kağıdı uzatıyoruz. "Demokratik hak ve özgürlüklerin önünde engel olan baskıcı rejimlerin devri geçti" söylemine inanıyorsanız, bunun gereklerini öncelikle kendi ülkenizde yerine getirecek adımlar atın. Demokrasinin hakim olduğu ülkelerdeki gibi sizde kendi kamu emekçinize özgür toplu pazarlık ortamı yaratacak olan düzenlemelerin önünü açın. Uluslar arası sözleşmeler, AIHM'in içtihat niteliğindeki kararları, ulusal yargı kararları ve Anayasanın 90. Maddesiyle güvence altına alınan Grev hakkımızı engellemeye yönelik yaklaşımdan vazgeçin" diye konuştu.

"SAHTE SENDIKA YASASINI KABUL ETMEYECEĞIZ"

KESK Dönem Sözcüsü Muhammet Ikinci, "4688'in özünü koruyarak revize edilmesini, örgütlenme özgürlüğü, TIS ve grev hakkımız önündeki engellerin korunarak devam ettirilmesini hedefleyen sahte sendika yasasını kabul etmedik, etmeyeceğiz. Hükümetin tutumundan vazgeçmeyerek "ben yaparım ve olur" anlayışıyla devam etmesi halinde sonuç almaya yönelik kararlı bir mücadele yürüteceğiz. Umarız ki, hükümet çağrımızı dikkate alarak özgür, demokratik ve kamu emekçilerinin beklentilerine uygun bir yasal düzenleme için bir az önce çalışma başlatır. Unutulmamalıdır ki, KESK baskılara, aldatmacalara ve oyalamalara karşı fiili ve meşru mücadelenin adıdır. Her koşulda kamu emekçilerinin hak ve özgürlüklerin esas alınmasının adıdır. Her koşulda kamu emekçilerinin hak ve özgürlüklerinin esas alınmasının adıdır. Hükümet, kararlığımızı sınamak yerine mücadele tarihimize bakmalıdır. Kazanılmış haklarımızın gasp edilmesine ve geleceğimizle oynamasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel