Kennedy cinayetinde 20 yıl hapis

Trabzon'da yaklaşık bir yıl önce Hakkı Cemal Aksoy'un silahla öldürülmesiyle ilgili tutuklanan şahıs toplam 20 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.  Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Hasan Z. ile tutuksuz yargılanan Ahmet B.

Kennedy cinayetinde 20 yıl hapis

Trabzon'da yaklaşık bir yıl önce Hakkı Cemal Aksoy'un silahla öldürülmesiyle ilgili tutuklanan şahıs toplam 20 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

 
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Hasan Z. ile tutuksuz yargılanan Ahmet B. hazır bulundu.
 
Sanıklar ifadelerinde suçsuz olduklarını belirtmesinin ardından mahkeme heyeti, sanık Hasan Z. için “Tahammülden adam öldürmek” suçundan 20 yıl ağır hapis cezası ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan 10 ay hapis cezası olmak üzere toplam 20 yıl 10 ay hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme heyeti diğer tutuksuz sanık Ahmet B.’yi ise 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. 
 
Trabzon'da 1987 yılında Ali Turan Z., Hakkı Cemal Aksoy'un babası Mehmet Aksoy'u tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmış ve ardından infaz yasasından yararlanarak tahliye edilmişti.
 
Hakkı Cemal Aksoy da, babasını vuran Ali Turan Z.’yi 1992 yılında Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde tabancayla öldürerek Amerika'ya kaçmıştı. 
 
 
Hakkı Cemal Aksoy, daha sonra Amerika'da bir suçtan dolayı yargılanıp sınırdışı edilmesinin ardından 2010 yılı Mart ayında Türkiye'ye gönderildi. Gözaltına alınan Aksoy, Trabzon'da çıkarıldığı mahkemece Ali Turan Z.’yi öldürmek suçundan tutuklanırken, Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Aksoy, daha sonra hükümle birlikte tahliye edilmişti.
 
Tahliyenin ardından İnönü Mahallesi Yavuz Selim Bulvarı üzerinde 30 Ocak 2011 günü meydana gelen olayda, Hakkı Cemal Aksoy (46) başından silahla vurulmak suretiyle ağır şekilde yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olay yerinde yapılan teknik inceleme ve delil araştırmasında ateşli silahla ilgili herhangi bir delil ve bulguya rastlanamamıştı.
 
Araştırmalarını derinleştiren polis olay yerinde yaptığı çalışmada Aksoy’un muhtemelen bir binadan atılan kurşunla vurulabileceği ihtimalini değerlendirerek bu yönde çalışmalarını yoğunlaştırmıştı. Yapılan çalışmada Aksoy’un bir evden atılan kurşunla vurulabileceğini düşünerek şüphelenilen evin camında yapılan incelemede parmak izi ile perdede barut izine rastlanırken söz konusu evin bir müddet önce kiralandığı belirlenmiş, olayda kullanılan silah ise bulunamamıştı. Hakkı Cemal Aksoy'un ölümüyle ilgili gözaltına alınan Hasan Z. Tutuklanmıştı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler