Kendimi Yeterli Görüyorum

Trabzon'da gözler Ak Parti İl Başkanlığını kimin kazanacağına çevrildi. Bu yarışta İl Başkanlığına yakın isimlerden Ahmet Sarı ile 22 Temmuz genel seçimlerini ve İl Başkanlığı sürecini konuştuk. İşte Ahmet Sarı'nın haber61.net ailesi ile paylaştıkları.

Kendimi Yeterli Görüyorum

Sayın Sarı bize 22 Temmuz seçimlerinin genel bir değerlendirmesini yapar mısınız?

2001 yılında partimizi kurduğumuzda söylediğimiz çok anlamlı bir söz vardı. Bu partiyi biz kurduk, tabelalarını millet astı şeklinde. AK Parti tıpkı 1946 Demokrat Parti harekatı gibi halk hareketinin bir ürünüdür. Millet eli ile, millet hissiyatını ve haysiyetini yaşayarak gelen demokratik bir oluşumun ürünüdür.Genel Başkanımız Recep Tayip Erdoğan başkaları gibi lüks otel odalarından, lüks yatlardan, kotralardan lider olmadı. Fakir fuara sofralarından o duyguları yaşayarak gelmiş bir lider. Millet vicdanının sesi ile bugün Türkiye'nin Genel Başkanı oldu. 3 Kasım seçimlerinde halkımızın yüzde 34 güven oyunu alan ve tek başına iktidar olan AK kadrolar açık söylüyorum Türkiye'ye altın çağını yaşatmışlardır.

Bu gün asrın Projesi Karadeniz Sahil Yolu'nun üzerinden Samsun'a 3,5 saatte gidebiliyoruz. Tanjant Geçiş Yolu'nun hayata geçeceğini kim düşünüyordu. AK Parti bu projenin büyük kısmını 2 yılda bitirdi. Toplu konut idaresi bu gün yüzlerce vatandaşımıza konut imkanı sağlıyor. Daha önce bizi eleştirenler iktidar değiller miydi? Neden yapmadılar? Yurt genelinde oluşan seferberlik tüm dünya tarafından ibretle izlenmektedir. Daha sayamayacağımız yüzlerce icraatı kazandıran AK Parti'nin bu kadar oy almasını normal karşılamak gerekir diye düşünüyorum.

Trabzon Ak Parti İl Başkanlığı'na kesin aday mısınız, seçilmeniz durumunda neler yapmayı düşünüyorsunuz?

AK Parti Ahmet Sarı için “AK Sevdadır.” Bu gün gazete arşivlerini araştırın, Ahmet Sarı olarak tüm söylemlerime, açıklamalarıma bakın. Bir tane sadece 'ben' diye bir söz dile getirmiş miyim? Benim hedefim her zaman açıkça dile getirdiğim gibi “Büyük Trabzon, Büyük Türkiye” aşkıdır. Bunun için partime ne konumda olursam olayım sonuna kadar elimden gelen hizmetleri yapacağım. Bu gün parti tabanında ve kamuoyunda il başkanlığımız için bir talep oluştuğu gözüküyor. Şöyle bir gerçek var Merkez Sağın en büyük partisi bugün AK Parti'dir.

Bu gün bu teşkilatın başına getirilecek isimde bu kodları kavrayabilen, bu kodlara karşı bir tablo oluşturabilen ve Trabzon'u taşıyabilen bir il başkanı olacaktır. Ben bu konuda kendimi yeterli görüyorum. Bu konuda genel merkezimiz en doğru tercihi gösterecektir. Sayın Başbakanımız Trabzon Belediyesi'nin alınması gerektiğini bize önermiştir. Eğer İl Başkanı olursak bizim için ilk hedefte Trabzon Belediyesi'ni AK Parti kadrolarına geçirmek geliyor.  Özellikle belirtiyorum Belediye'nin AK Parti kadrolarına geçmesinde ki sebep büyük Trabzon'u oluşturabilmek içindir.

Size göre AK Parti'nin başarısının altında yatan gerçek nedir?

Bu başarı tamamen milletin kendi iradesidir. Ben her zaman söylüyorum AK Parti milletin kendisidir. Millet AK Parti'nin yönetebilme sevdasına ayak uydurmuştur. AK Parti'nin büyüme sevdasını hoş görmüştür ve AK Parti ile kenetlenmiş onu baş sıraya taşımıştır. Bu sadece Türk Milleti'nin başarısıdır.  Milletin iradesinin önünde hiç kimse duramayacağına göre AK Parti'nin önünde de hiçbir güç duramayacaktır.

Sayın Sarı Trabzon'un en büyük sorunu nedir, bize bu konuyla ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Herkes Trabzon'un en büyük sorununu işsizlik olarak görüyor ama Trabzon'un en büyük sorunu yapılaşma ve kentselleşmedir. Trabzon'da bu güne kadar olan  partilerden hangisi olursa olsun  Trabzon'un kentleşmesinde ve şehirleşmesinde hiçbir adım atamamıştır. Bu daralmada doğal olarak işsizliği meydana getirmiştir.

Trabzon geliştirmek, genişletmek, yaygınlaştırmak, kentsel bir konuma getirmek işsizlik, kültür ve turizm sorununu da ortadan kaldıracaktır. Bizim öncelikli hedefimiz Trabzon'u daha kentsel ve daha çevreci bir hale getirmektir. Bunlar TOKİ Başkanlığı'nda aslında başlamıştı. Trabzon'un hedeflerini gerçekleştirmek Kentsel Dönüşüm Projeleriyle olacaktır. Bu nedenle biz bütün enerjimizi Trabzon'un kentsel dönüşümüne vereceğiz inşallah.

AK Parti Trabzon için neler yapmayı düşünüyor, gündem de ne gibi projeler var?

Trabzon için özellikle denizle ilgili bir Yat Limanı projesi var. Bu sene sonu denizden faydalanma olayı tam olarak bir sonuca varacaktır. Daha sonra da Trabzon'u Orta Asya'ya

Balkanlar'a ve dünyanın her tarafına bağlayacak bir Demiryolu Projesi var.  Bu büyük projeler ve Güney Çevre Yolu Projeleri bu dönemimizde gündeme gelecek ve hazırlanacaktır. Bu üç proje AK Parti'nin Trabzon için yapacağı en önemli adım olacak ve mutlaka başarı ulaşacağız.

Son olarak haber61.net hakkında ki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

haber61. net Trabzon'un nabzını tutun bir haber sitesi, ben şehir dışına çıktığım zamanlarda bütün arkadaşlarımın Bilgisayarlarına siteyi ilave ettim.. Hepsi Trabzon gündemini oradan yakalayabiliyor ve bizde artık gündemi haber61.net'ten takip ediyoruz. Bundan sonraki yayın hayatınızda başarılar diliyorum. Trabzon'un ihtiyacı olan bir siteydi bunu başaran herkese minnettarız.

E. Neslihan SAĞIR / haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel