Kemerkaya cinayetine 52 yıl

Trabzon'un Kemerkaya Mahallesi'nde yaklaşık 2,5 yıl önce Kenan Turan isimli kişinin silahla öldürülmesi olayı ile ilgili yargılanan amca ile yeğeni toplam 52 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutukl

Kemerkaya cinayetine 52 yıl

Trabzon'un Kemerkaya Mahallesi'nde yaklaşık 2,5 yıl önce Kenan Turan isimli kişinin silahla öldürülmesi olayı ile ilgili yargılanan amca ile yeğeni toplam 52 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar İbrahim T. (29) ve amcası Ali T. (42) hazır bulundu. Haklarında "Kasten adam öldürmek" suçlarından dava açılan sanıklardan İbrahim T. son ifadesinde pişman olduğunu belirterek, "Pişmanım, takdir yüce mahkemenin" derken, amcası Ali T. ise "Bu olay nedeni ile vicdanen üzüntü duyuyorum ve pişmanım. Psikolojik rahatsızlığım vardır" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti sanıklardan Ali T.'yi önce TCK'nın 81. maddesi uyarınca müebbet hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezasında daha sonra indirime giderek 25 yıl ağır hapis, yasak silah taşımak suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 26 yıl 3 ay ağır hapis cezası olarak belirledi.
Diğer sanık İbrahim T için ise yine aynı madde uyarınca müebbet hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezasında daha sonra indirime giderek 25 yıl ağır hapis, yasak silah taşımak suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere 26 yıl 3 ay ağır hapis cezasına çarptırdı.

Öte yandan Kemerkaya Mahallesi Balıkpazarı Sokak'ta 6 Şubat 2007 günü meydana gelen olayda Kenan Turan (31) isimli kişi, kendisini kovalayan 2 kişiden kaçarken sığındığı bir dükkanda başından ve göğsünden vurularak öldürülmüştü.

Olayın zanlısı olarak aranan şahıslar Ali T. ile yeğeni İbrahim T., Giresun Yağlıdere İlçesi Üsttepe Köyü'nde Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube ile Giresun Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerinin gerçekleştirdiği ortak operasyon sonucu kullanılan 2 adet silahla birlikte ele geçirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler