Kelkit’te öğrencilerden anlamlı Ramazan dayanışması: Veresiye defterini kapattılar

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde ortaokul öğrencileri, harçlıkları ve topladıkları bağışlarla bir bakkaldaki veresiye defterinde biriken borçları kapatarak ihtiyaç sahiplerine destek oldu.
Kelkit’te öğrencilerden anlamlı Ramazan dayanışması: Veresiye defterini kapattılar

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde ortaokul öğrencileri, Ramazan ayında örnek bir dayanışma sergiledi. Öğrenciler, harçlıkları ve topladıkları bağışlarla bir bakkaldaki veresiye defterinde biriken borçları kapatarak ihtiyaç sahiplerini sevindirdi.

ZİMEM DEFTERİ GELENEĞİNİ YAŞATTILAR

Kelkit Şehit Lokman Oktay İmam Hatip Ortaokulu Değerler Kulübü öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” kapsamında Osmanlı’dan günümüze kadar gelen “zimem defteri” geleneğini yaşattı.

Öğrenciler, okulda düzenlenen kermeslerden elde edilen gelirler, kendi harçlıkları ve öğretmenleri ile ailelerinden topladıkları bağışlarla bir bakkalın veresiye defterinde yer alan borçları kapattı.

kelkitte-ogrencilerden-anlamli-ramazan-dayanismasi-veresiye-defterini-kapattilar

KAYMAKAM YILMAZ’DAN ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR

Kelkit Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, toplumda yer edinmiş güzel bir geleneği yaşatan öğrencileri tebrik ederek teşekkür etti.

Okul Müdürü Zekai Eren ise projenin amacının çocukların değerlerini yaşayarak öğrenmesi olduğunu belirterek, “Erdemli, ahlaklı, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik için bu çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

“ÇOK GÜZEL BİR HİS”

Projeye katılan öğrencilerden Tulin Rana Karakaş ise ilk kez böyle bir uygulamada yer aldığını belirterek, “İlk defa böyle bir uygulamaya katıldım. Gerçekten çok güzel bir hismiş. Kendi imkânımca yapmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.