Kazım Koyuncu unutulmadı

Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu, ölümünün 9'uncu yılında Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı.Akciğer kanserinden 33 yaşında ölen Kazım Koyuncu'nun Yeşilköy Köyü'ndeki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene Kazım Koyuncu’nun annesi Hü

Kazım Koyuncu unutulmadı

Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu, ölümünün 9'uncu yılında Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı.

Akciğer kanserinden 33 yaşında ölen Kazım Koyuncu'nun Yeşilköy Köyü'ndeki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene Kazım Koyuncu’nun annesi Hüsniye, babası Cavit ile kardeşi Niyazi Koyuncu’nun yanı sıra CHP Artvin eski Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nden gelen bir grup genç, Mersin’den gelen tiyatro ekibi ile Koyuncu'nun yakınları, sevenleri ve bir grup Trabzonspor taraftarı katıldı.

'KAZIM'I DOĞRU ANLAMAK VE SAHİP ÇIKMAK GEREKİYOR'

Koyuncu anısına saygı duruşunda bulunulması ve mezarına çiçek bırakılması ile başlayan törende önce Lazca, ardından Türkçe konuşan Kazım Koyuncu’nun yakın arkadaşı Mehmet Ali Barış Beşli, Kazımsız dünyada kendilerine düşen görevin, Kazım’ın olduğu gibi olmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kazım bu dünyanın daha adil ve güzel bir dünya olması için yaşadı, mücadele etti. Onun için şarkılar söyledi. Onun bize bıraktığı miras budur. Kazım’ı doğru anlamak ve okumak, Kazım’a doğru sahip çıkmak gerekiyor. Asla unutmayalım. Kazım bir Laz’dır, devrimcidir. Metin Lokumcu hocamız gibi Hopalı, dünyaya sahip çıkan, bu değerlere sahip çıkan bir insandı. Bizim görevimizde budur. Okullarda Lazca seçmeli ders olduğu için Kazım bugünü görüyor ve seviniyor. Çocuklarımızı Lazca’ yı seçmeleri konusunda yönlendirelim."

CİZRELİ GENÇLERDEN KOYUNCU İÇİN ŞİİR

Sırnak’ın Cizre İlçesi’nden anma törenine gelen 5 genç, Koyuncu'nun mezarına, 'Dağların çocuklarından, denizin çocuklarına selam olsun' yazılı pankart astı, Koyuncu için şiir okudu. Mehmet Erikli adlı gencin okuduğu şiirin, 'Şimdi uzaklardasın belki ama hepimizin yüreğinde saklı divane aşık gibi dolanırsın kalplerde' dizeleri herkesi duygulandırdı. Kazım Koyuncu türküleri dinlediklerini belirten gençler, daha sonra Koyuncu’nun annesi ve babası ile birlikte anıt mezar başında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hopa Halkevleri Başkanı Kamil Ustabaş da "Kazım Koyuncu’yu yüreğimize koyup onun yasını tutmadan, buralarda yapılan HES’ler, neoliberal politikalar ve faşizim karşısında bu iktidar yıkılıncaya kadar, eşit, özgür ve kardeşçe yaşayabileceğimiz, üretenlerin yöneten olacağı bir ülke kurana kadar mücadeleye söz veriyoruz" dedi.

'CEMAL' ADLI KUKLA MEZARA ÇİÇEK BIRAKTI

İzmir’den gelen pandomim ve kukla sanatçısı İlker Kılıçer de 'Cemal' adını verdiği kuklası ile Kazım Koyuncu’nun mezarına çiçek bıraktı. Kılıçer, daha sonra kuklası ile birlikte Kazım Koyuncu için yazdığı şiiri okudu.

Tören daha sonra sona gelen gupların mezara çiçek bırakmasının ardından sona erdi.

8761bcc416f0c3206770f63f3fa3aa05.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler