Kazakistan'ın Trabzon'a ilgisi büyük

 Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ve beraberindeki heyet Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Büyükelçi Tüymebayev, Kazakistan ve Türkiye ilişkileri sayesinde Trabzon ile de ilişkili

Kazakistan'ın Trabzon'a ilgisi büyük

 

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ve beraberindeki heyet Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti.
 
Büyükelçi Tüymebayev, Kazakistan ve Türkiye ilişkileri sayesinde Trabzon ile de ilişkilileri artırmak istediklerini söyledi.
 
Kazakistan -Türkiye ilişkileri sayesinde Trabzon ile de ilişkilerimizi artırmak istiyoruz. Bu anlamda kentte kurum ve kuruluşları ziyaret ediyoruz. Denizi ve limanı ile Trabzon stratejik bir il. Ayrıca, nakliye ve lojistik konusunda önemli bir yer. Bu anlamda Trabzon’un pek çok avantajları var. Sizlerin de destekleri ile Trabzon kenti ile ilişkilerimizi artırmak istiyoruz. İlişkilerin gelişmesinin iki taraf içinde çok faydalı olacağını düşünüyorum. Kazak-Türk kardeşliği olarak ilişkilerimiz çok iyi bir noktada. Sosyal, kültürel ve ticari anlamda ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz” dedi.
 
Başkan Gümrükçüoğlu ise, Trabzon’un tarihten beri gelen bir lojistik ve ticaret merkezi olma özelliğini yeniden daha ilerilere taşımak istediğini kaydetti. Gümrükçüoğlu, “Bu münasebetle de lojistik merkez ile birlikte Gürcistan üzerinden Kazbeki sınır kapısı ve Hazar denizinde Mohaçkale’ye ulaşması sonucunda 15 gün süren karayolculuğu ve TIR ulaşımlarının iki üç gün gibi bir zaman içinde Orta Asya’daki Türki Cumhuriyetleri ve dolayısıyla da Kazakistan’a ulaşması temin edilebilmiş olacak” ifadelerini kullandı.
Başkan Gümrükçüoğlu kardeş cumhuriyetler arasında birlik ve beraberliğini her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “2012 yılının 15-18 Ekim tarihleri arasında Trabzon’umuzda tüm Türki Cumhuriyetleri’nin katıldığı ve Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar Birliğinin organize ettiği Trabzon’un ev sahipliği yaptığı Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar’ın da himayelerinde cereyan etmiş olan Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ve anı zamanda da Mimar Sinan Proje Olimpiyatları yarışması sırasında gördük ki kardeş cumhuriyetlerimiz büyük bir hazırlıkla ve sevinçle uluslararası organizasyona katkıda bulundular ve iştirak ettiler. Bu organizasyon, kardeş cumhuriyetler arasındaki birlik ve beraberliği en güzel şekilde ortaya koyan bir etkinlik olmuştur” şeklinde konuştu.
 
Ziyaretin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu, Büyükelçi Tüymebayev’e kahve takımı hediye etti. Tüymebayev ise Başkan Gümrükçüoğlu’na “Yüzyıllar Kavşağında”, “Tarihin Akışında”, “Kritik On Yıl”, “Kazakistan Yolu” ve “Avrasya Yüreğinde” adlı kitaplar ile çeşitli hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel