Kaymakam hayvancılığa da el attı

Trabzon'un Of ilçesinde, yöreye özgü "Of koyunu"nun sayısının çoğaltılması ve yöre ekonomisine katkı sağlanması amacıyla, 50 aileye 500 adet "Of koyunu" dağıtıldı.Of Kaymakamlığınca hazırlanan bir proje çerçevesinde, ilçe sakinlerine "Of koyunu" dağıtılar

Kaymakam hayvancılığa da el attı

Trabzon'un Of ilçesinde, yöreye özgü "Of koyunu"nun sayısının çoğaltılması ve yöre ekonomisine katkı sağlanması amacıyla, 50 aileye 500 adet "Of koyunu" dağıtıldı.

Of Kaymakamlığınca hazırlanan bir proje çerçevesinde, ilçe sakinlerine "Of koyunu" dağıtılarak, bu koyun türünün sayısının çoğaltılması ve besicilere ekonomik destek sağlanması için bir proje başlatıldı. Proje çerçevesinde, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerince kura çekilerek belirlenen 50 aileye, aile başına 10'ar adet olmak üzere toplam 500 adet "Of koyunu" verildi.

Projeye göre, 10 koyunu 9 bin lira karşılığında alan ve 2 yıl süreyle hiç bir ücret ödemeyecek olan her aile, borcunu 6 yıl içinde taksitli ve faizsiz olarak geri ödeyecek.

Koyunların dağıtımı için düzenlenen törende konuşan Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Of koyununun yöreye özgü bir ırk olduğunu ifade ederek, "Of koyunu ırkının geliştirilmesi ve yöre insanının ekonomisine katkı sağlaması amacıyla, İlçe Tarım Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde bir proje yapmıştık. Projemiz Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce onaylandı. Toplam maliyeti 500 bin lira olan projeyle yaylalardan gebe olan 500 adet Of koyunu aldık" dedi.

Projeyle Of koyununun unutulmamasını sağlamayı da hedeflediklerini anlatan Sonel, "Bu koyunların durumunu bizzat takip edeceğim. Kuzulama aşamasında olan koyunlarımızı oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı bir yıllığına sigortalattık. İnşallah 500 olan bu koyunların sayısı bir kaç yılda binlerce olacak" şeklinde konuştu.

Sonel, koyunların 50 aileye ekmek kapısı olacağını vurgulayarak,

"Vatandaşlarımıza böyle imkanlar sunduğu için devletimizden Allah razı olsun. Bizim vazifemiz de bu imkanları Of'umuzun güzel insanlarına sunmak. Proje herkese hayırlı Uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Tuncay Sonel, daha sonra koyunları hak sahiplerine teslim etti.

-Of koyunu için patent başvurusu-

Of İl Tarım Müdürlüğünce tescillenen "Of Koyunu" için Of Kaymakamlığınca patent başvurusunda bulunulduğu belirtildi.

Yöreye özgü bir koyun türü olan Of koyununun, yüzde 50'si ikiz doğum yapıyor ve kuyruğu da kamçı şeklinde. Yıllık 6,5 kilogram yün veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel