Kaya kendi meclis üyelerine sorsun!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın Atatürk Köşkü ile ilgili olarak resmi açıklamayı hayal ürünü olarak nitelendirmesine ve TİSKİ’nin su tarifeleriyle ilgili yaptığı basın toplantısındaki

Kaya kendi meclis üyelerine sorsun!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın Atatürk Köşkü ile ilgili olarak resmi açıklamayı hayal ürünü olarak nitelendirmesine ve TİSKİ’nin su tarifeleriyle ilgili yaptığı basın toplantısındaki yorumlara cevap verildi.

Yapılan açıklamada “CHP Ortahisar İlçe Başkanı’nın Atatürk Köşkü’nün yenileme çalışmalarıyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamaya karşı Büyükşehir olarak restorasyonu yürütülen Atatürk Köşkü’nün hizmete neden açılmadığıyla ilgili basın açıklaması yapmış, idare olarak yapılan açıklamada restorasyon işinin süresinin dolmadığı, ihale sözleşmesine göre kamuoyuyla paylaşılmıştır. Ancak bu siyasetçi yeni açıklama yaparak Büyükşehir Belediyesi’nin açıkladığı tarihi hayal ürünü olarak nitelendirmiştir. Belgeleri değil, kendince geliştirdiği rakamlar üzerinden hesaplama yapan ve bunu kamuoyuyla paylaşan; okumayan, yanlış anlayan bu siyasetçiyle ilgili takdiri kamuoyuna bırakıyoruz. 

Ahmet Kaya tarafından maksatlı olarak yapılan bu açıklamaya karşılık ihalenin süre hesaplamasını da kamuoyuyla paylaşıyoruz:

İşin Süresi : 200 gün 

Trabzon’da havanın fen noktası : 01 Ocak-15 Mart tarihleri (74 gündür) 

Sözleşme madde 9 :Havanın fen noktasında bu süre dikkate alınmaz 

Sözleşme Tarihi : 21.10.2013 

İşyeri Teslim Tarihi : 18.11.2013

2013 Tarihinden çalışılan gün sayısı : 43 gün 

2014’ten çalışılan gün sayısı : 203-74= 129 gün 

İşin süresi sözleşmenin 9. maddesine göre çalışılamayan günler hariç 200 gün olarak belirlenmiştir. Trabzon için Bayındırlık İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre sözleşmenin 9.4 maddesinde çalışılmayan günler 01 Ocak 15 Mart arasında olup, bu süre 74 gündür. Dolayısıyla işin süresi 274 gündür. Bu durumda işin bitiş süresi 18.08.2014 olup, yüklenici işi 23.07.2014 tarihinde tamamlamayı taahhüt ederek süreyi geri çekmiştir” denildi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Trabzon’umuzun en önemli turistlik değerlerinden biri olan ve ayrıca şehrimiz için manevi açıdan oldukça önem arz eden Atatürk Köşkü’nün restore edilmesi için Belediyemiz tarafından başlatılan çalışmalar devam etmektedir.  Atatürk Köşkü’nün restorasyonu için 03.09.2013 tarihinde ihale düzenlenmiş, yapılan ihale sonucunda işi yerine getirmeye hak kazanan firma ile 21.10.2013 tarihinde sözleşme imzalanmış ve bu sözleşmede restorasyonun tamamlanma tarihi, 23.07.2014 olarak imza altına alınmıştır. Buradan anlaşılacağı üzere Atatürk Köşkü’nün restorasyon işinin yapım tarihi henüz dolmamıştır. 

Ancak, buna rağmen medyada CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın tarihi köşk ile ilgili talihsiz açıklamaları yer almıştır. İlçe Başkanı Kaya, işin süresi dolmasına rağmen restorasyonun bitirilmediğini iddia etmiştir. Ayrıca restorasyonun, köşkün Atatürk adını taşıdığı için tamamlanmadığı şeklinde, akıl ve mantıkla izah edilemeyecek ifadeler kullanmıştır. Bunlarla da yetinmemiş, Atatürk Köşk’ünde yapılan çalışmaların basit boya badana işleri olduğunu iddia etmiştir. 

İlçe Başkanının iddiasının aksine, işin yapımı için belirlenen süre henüz dolmamıştır. Atatürk Köşkü’nde A’dan Z’ye restorasyon çalışması yapılmaktadır. Köşk, tarafımızdan taşıdığı isme layık hale getirilmektedir. Çalışmalar tamamlandığında yeniden yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılacaktır.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur”  

İLÇE BAŞKANI SU TARİFELERİ KONUSUNU KENDİ MECLİS ÜYELERİNE SORSAYDI BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMAZDI

Yapılan açıklamanın son bölümünde CHP Ortahisar İlçe Başkanı’nın su tarifeleriyle ilgili yaptığı açıklamanın bilgisizlikten kaynaklandığı ifade edilerek şu görüşlere yer verildi. 

CHP Ortahisar İlçe Başkanı’nın su tarifeleriyle ilgili yaptığı açıklamadan önce kendi partisine mensup meclis üyelerine konuyu danışmış olsaydı böyle bir açıklama yapmak durumunda kalmazdı. Çünkü, Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 28.05.2014 tarih ve 6 sayılı Genel Kurul Kararının Geçici Maddesinde yer alan; “İdare’nin tarifeleri belirleninceye kadar; 6360 sayılı kanunla kapanan veya dönüşen belediyelerin 30 Mart 2014 tarihinden önce geçerli olan tarifeler uygulanır” hükmüne istinaden Kasım 2014’te yapılacak olan TİSKİ Genel Kuruluna kadar tüzel kişiliği kaldırılan ve dönüşen belediyelerdeki abonelerin su ücretlerini mevcut tarifeleri üzerinden tahsil etmeye devam edecektir. Bu kararın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bütün üyeleri tarafından alındığını da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.  ” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel