KASİF Suriye'yi kınadı

  Başkanlar Kurulu’na KASİF’e bağlı 22 derneğin başkan ve yöneticileri katıldı. TUSKON üyesi olan KASİF’e bağlı 22 sanayici ve işadamı derneğin başkan ve yöneticileri katıldığı toplantıda konuşan KASİF Başkanı Osman Reis, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait keşif

KASİF Suriye'yi kınadı

 

 

Başkanlar Kurulu’na KASİF’e bağlı 22 derneğin başkan ve yöneticileri katıldı. TUSKON üyesi olan KASİF’e bağlı 22 sanayici ve işadamı derneğin başkan ve yöneticileri katıldığı toplantıda konuşan KASİF Başkanı Osman Reis, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait keşif ve gözetleme uçağının Suriye ordusu tarafından uluslararası hava sahası içerisinde düşürülmesine tepki göstererek saldırı sert bir dille kınadı.

KASİF’e bağlı 22 dernek başkanının ortak kararıyla alınan kınama kararında, Türkiye’nin binyıllık devlet geleneğiyle bu topraklarda barışın ve istikrarın koruyucusu olduğunu vurgulayan Reis, “Suriye’nin Hava Kuvvetlerimize ait keşif ve gözetleme uçağını hiçbir uyarı yapmadan uluslararası hava sahasında füze saldırısı ile düşürmesini şiddetle kınıyoruz. Bu topraklarda bin yıldır barışın ve istikrarın teminatı olan Türkiye’ye karşı, uluslar arası hukuk kurallarını çiğneyerek, yapılan bu hayasızca saldırı, aynı zamanda dünya barışına yapılan bir saldırıdır. Türkiye uluslararası hukuktan doğan tüm haklarını kullanarak Suriye’den bu saldırın hesabını soracağından asla şüphemiz yoktur. Bu konuda atılan adımlar memnuniyet vericidir. Kendi halkını yok etmek için elindeki bütün imkanları kullanarak binlerce masum sivili öldüren, terör örgütü PKK’ya kucak açarak komşuluk hukukuyla asla bağdaşmayan politikalar izleyen, son olarak savaş uçağımızı düşüren küstah Suriye’yi şiddetle kınıyor, Suriye’nin uluslararası örgütlerdeki görevlerinin askıya alınmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Reis, düşen uçakta bulunan pilotların da bir an önce sağ olarak bulunmalarını diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler