Karşılıksız çekler bizi batırdı

 Karşılıksız çek konusunda uygulanan hapis cezasının kaldırılmasının ardından esnafın mağduriyeti de her geçen gün artıyor. Piyasalarda her şeyin söylendiği gibi dört dörtlük olmadığını ifade eden Trabzon Demirciler ve Kaynakçılar Odası Başkanı Aslan Enez

Karşılıksız çekler bizi batırdı

 

Karşılıksız çek konusunda uygulanan hapis cezasının kaldırılmasının ardından esnafın mağduriyeti de her geçen gün artıyor. Piyasalarda her şeyin söylendiği gibi dört dörtlük olmadığını ifade eden Trabzon Demirciler ve Kaynakçılar Odası Başkanı Aslan Enez, "Özellikle karşılıksız çekler biz esnafların canını çok yaktı. Önüne gelen şirket kurup iş yaptırıyor ve karşılıksız çeklerle köşeyi dönmeye çalışıyor. İş yaparken dağıttıkları çeklerin vadesini iş bitim tarihinden sonraya veren sözde iş adamları paraları ödememek için de şirketlerinin iflasını veriyor. Kapattıkları şirketlerin iki harfini değiştirerek tekrar yeni şirket kurup piyasanın altını üstüne getiriyorlar. Dağıttıkları karşılıksız çeklerle de esnaf batağa sürüklenirken dolandırıcıların yanına yaptıkları kar kalıyor. Esnaf ise batağa sürükleniyor" dedi.
 
ESNAF KEPENK Mİ KAPATSIN?
 
Karşılıksız çekte adli para cezası ödenmediği için uygulanan hapis cezası yerine idari nitelikle yaptırım uygulanması yönünde çıkan yasayı da eleştiren Enez, şöyle devam etti: "Önüne gelen fasulye yaprağı gibi çek yaprağı dağıtıyor. Alacağını alamayan esnaf ise aldığı malın parasını veremiyor. Böylece bir ticaret yaptığı tüccarla arasında sorunlar baş gösteriyor. Yaptığı işin karşılığını alamadığı gibi cebinden de para vermek zorunda kalıyor. İdari yaptırımlarla bu işlerin önü alınmaz. Hapis cezası geri getirilmeli. Aksi halde mağduriyetimiz giderilmeyecek, kan ağlayan esnafın mağduriyeti artarak devam edecek. Piyasa talan edildi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler