Kars-Trabzon sevgi köprüsü

Kars Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği başlattıkları sosyal sorumluluk projesi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Dernek yönetimi başlattıkları proje ile Trabzon'da ve Karadeniz bölgesinde yaşadıkları ve ekmek yedikleri Kars şeh

Kars-Trabzon sevgi köprüsü

Kars Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği başlattıkları sosyal sorumluluk projesi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

 Dernek yönetimi başlattıkları proje ile Trabzon'da ve Karadeniz bölgesinde yaşadıkları ve ekmek yedikleri Kars şehrinin tanıtımını yaptılar. Karadeniz’in 6 ilinde Kars’ın tanıtım çalışmalarına devam eden Karadenizliler Derneği Trabzon'da ilgi ile karşılandı. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kocaoğlu öncülüğünde, Kars’a hizmet için organize şekilde çalışan ekip Trabzon şehir merkezinde Sanat Sokağında açtıkları stantlarda Trabzonlulara Kars’ın tarihi turistik yerlerini ve Kafkas Üniversitesini anlattılar.

Kars Karadenizliler Derneği Başkanı Necmi Kocaoğlu ekibi gittikleri her yerde, ulaşabildikleri herkese Türkiye'nin saklı kenti Kars'ı tanıttıklarını belirterek "Kars’ın Hasan Harakani Hazretleri ile Sarıkamışıyla, Sarıkamış’ta 90 bin Şehit üzerine yağan kristal karıyla, Ani Ören yeri ve Kafkasların üniversitesi Kafkas Üniversitesiyle güzel ve huzurlu bir şehirdir. Burada yaşadığımız şehrin tanıtımını yapıyoruz. Özellikle üniversiteye aday öğrenci arkadaşlarımızın tercihlerine Kafkas Üniversitesini'de eklemelerini istiyoruz."dedi.

HEMŞERİ DAYANIŞMASI İÇİNDE OLACAĞIZ

Trabzon'dan Kars'a yolu düşen herkesin orada bir evi olduğunun altını çizen Kocaoğlu şunları söyledi:"Kars'a gelen bütün hemşerilerimizi misafir etmekten onur duyarız. Derneğimiz ile irtibata geçilmesi halinde öğrenci kayıtları yurt sıkıntıları gibi bir çok konuda imkanlarımız ölçüsünde destekleyeceğiz."

Dershaneleri de tek tek dolaşan Karslı Karadenizliler açtıkları afişlerle de hemşehrilerin dikkatlerini çekmeyi başardılar. Hemşehrilerine Kars'ta her konuda yardımcı olacaklarını da hatırlatan Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği ulaşabildikleri herkesi Kars’ı görmeye davet ettiler. Ekip, Kars ve Kafkas Üniversitesi’nin kitapçıklarını da dağıtarak, üniversite tercihini yapacak öğrencilere Kafkas Üniversitesi hakkında bilgiler aktardı. Artvin,Rize ve Trabzon illerinde yapılan çalışmalarda Başta öğrenciler olmak üzere Karadeniz halkı hemşehrilerinin yaptığı bu çalışmadan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel