Kardeş şehirler buluştu

Kardeş Şehir Buluşması programı kapsamında, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Trabzon bir araya geldi. Yöresel oyunların sergilenip, sıra gecesinin düzenlendiği etkinlikte çiğköfte de unutulmadı.  Kardeş şehir olarak ilan edilen, Trabzon, Kahramanmaraş ve Şanlı

Kardeş şehirler buluştu
Kardeş Şehir Buluşması programı kapsamında, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Trabzon bir araya geldi. Yöresel oyunların sergilenip, sıra gecesinin düzenlendiği etkinlikte çiğköfte de unutulmadı. 
 
Kardeş şehir olarak ilan edilen, Trabzon, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa, bu yıl 6’ncısı düzenlenen gecede İstanbul’da bir araya geldi. Bahçelievler Spor Parkı’nda düzenlenen etkinliğe İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Turan Çolakkadı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Düzenlenen etkinlikte, Kahramanmaraş halk oyunlarından, Şanlıurfa halay ekibine kadar birçok yöresel oyun sergilendi. Yöresel kıyafetlerini giyip kollarını sıvayan Şanlıurfalılar, düzenledikleri sıra gecesinde çiğköfte yoğurdu. Kahramanmaraşlılar ise dünyaca ünlü Maraş dondurması keserek geceye katılanlara ikram etti.
 
Geceyi organize eden Kent Maraş Dernek Başkanı Bilal Ardıç ise, Kahramanmaraş, Trabzon kardeş şehirler gecesinin 6’ncısını düzenlediklerini hatırlatarak, “İki şehrin öteden beri gelen manevi ve güzel bağlarını daha canlı tutabilme adına bu tür etkinlikleri düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.
Ailesiyle etkinliğe katılan Lütfiye Alan, “Çok güzel bir organizasyon olmuş. Üç tane büyük ilimizi bir araya toplamışlar. Güzel dostluklar, arkadaşlıklar olacağını düşünüyorum. Gelecek nesillerimiz için de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Etkinliğin sonunda organizasyon ekibine ve geceyi düzenleyenlere plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler