Kardeş kardeşe bunu yapar mı?

 10 Temmuz Salı günü Rize'de ''Spor Ahlakı ve Etiği'' konulu bir panel düzenleniyor. Panel, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize İl Spor Gençlik Müdürlüğü ve Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nin ortak organizasyonuyla gerçekleşecek. Buraya kadar

Kardeş kardeşe bunu yapar mı?

 

10 Temmuz Salı günü Rize'de ''Spor Ahlakı ve Etiği'' konulu bir panel düzenleniyor. Panel, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize İl Spor Gençlik Müdürlüğü ve Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nin ortak organizasyonuyla gerçekleşecek. Buraya kadar her şey normal...

''Spor Ahlakı ve Etiği'' konulu panelin konuşmacılarından bir tanesi şike yaptığı için hüküm giymiş olan Aziz Yıldırım için ''Aziz Yıldırım'ın yerine cezaevinde yatarım'' diyecek kadar ''gözü dönmüş'' ve objektifliğini yitirmiş, kapalı kapılar arkasında çeşitli görüşmeler yapan, lobi faaliyetlerinde bulunduğu defalarca dile getirilen ve ''şike yaparak şampiyonluk kupasını kazanmış'' bir takımın tarafında yer alan eski futbolcu Rıdvan Dilmen!

Sevgili ''kardeş şehir'' Rize! Sevgili Rize'yi yönetenler, paneli düzenleyenler ve katılacak olanlar:

Bilmiyoruz bir ''ironinin'' peşinde mi koşuyorsunuz?

Bilmiyoruz bu paneli hem de kardeş şehriniz Trabzon'un içi böylesine kanarken Rize'de düzenlemek kimin tasarrufunda olan bir girişimdir.

Türkiye’deki hangi şehirde bu panel düzenlenirse düzenlensin içimiz acırdı ama Rize'de düzenlenmesi yüreklerimizi parçalar.

Trabzon şehri Rize'de yapılacak bu paneli Cenaze evinde düğün yapmak olarak algılayacaktır. Kardeşlik hukukunun gereği bu olmamalıdır.

Bilmiyoruz amacınız nedir?

1 yıldır şikeye sahip çıkan bir zihniyet utanmadan, sıkılmadan ahlak ve etik konusunda fikir beyan ederken eminiz ki yüzü kızarmayacaktır. Lakin Rizeli dostlarımızın yüzleri bir parça kızarmalıdır. ''Biz hangi konuda, kimi konuşturuyoruz?'' sorusunu birbirlerine sormalıdır. Bilmiyoruz tam olarak amacınız nedir?

Ancak biliyoruz ki, günümüz Türkiye'sinde ''Spor Ahlakı ve Etiği'' hakkında konuşabilecek en son insanlardan birisi Rıdvan Dilmen'dir! Ve bu panele ev sahipliği yapacak son şehir Rize'dir.

Kardeş Şehir Rize: Lütfen amacınız ne olursa olsun ne bu güzel şehri, ne üniversitemizi, ne de panele adini veren "Ahlak" kavramını kirletmeyelim, spor ahlakı ve etiği konusunda gerçekten konuşmayı hak eden o kadar çok insan var ki...

Son birkaç kelamda adını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan alan üniversiteye. Bir üniversite böyle bir olaya nasıl alet olabilir? Akıllara durgunluk verecek böyle bir keyfiyete RTE Üniversitesi nasıl imza atabilir? Yoksa Rizeli dostlar gasbedilen şampiyonluğun Trabzonspor’un şampiyonluğu olduğunu bilmiyorlar mı? Yoksa İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı Rize’ye ulaşmadı mı? 

Gelin bu yanlıştan vazgeçin, dönüşü yoksa panele bir Trabzonsporlu davet edin de ''Spor Ahlakı ve Etiğinin'' ne olduğunu ifade etsin, hem de ''hislerini'' ortaya koyarak!

Kardeş Şehir Rize; Bir daha telafisi mümkün olmayan yaralara neden olabilecek bu yanlıştan vazgeçin...

Not: Trabzon basınının ortak bildirisidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel