Karan'dan Gümrükçüoğlu'na gönderme

CHP Trabzon İl Başkanlığı'nda CHP İl Başkanı Yavuz Karan ile basın açıklaması düzenleyen Ziraat Yüksek Mühendisi Cemiş Bozbaş, Trabzon’un çaya ve fındığa mahkum edildiğini belirtti.Bozbaş, “Trabzon’da 54 bin 500 hektar fındık alanı var. 155 bin dekar da ç

Karan'dan Gümrükçüoğlu'na gönderme

CHP Trabzon İl Başkanlığı'nda CHP İl Başkanı Yavuz Karan ile basın açıklaması düzenleyen Ziraat Yüksek Mühendisi Cemiş Bozbaş, Trabzon’un çaya ve fındığa mahkum edildiğini belirtti.

Bozbaş, “Trabzon’da 54 bin 500 hektar fındık alanı var. 155 bin dekar da çay alanı var. Bunların dışında başka alternatif olamaz. 'Bu Trabzon’u kandırmaya yönelik bir şey'. Biz çayın ve fındığın yanında alternatif bir ürün tanımıyoruz. Bu coğrafyada insanlar iktisadi açıdan fındığa ve çaya mahkum edilmiş.
 
Niçin ben Trabzon gibi bir coğrafyada 2 bitkisel ürüne ben 1 aylığına mahkum olayım. Paralel olarak bu yörede tutmuş ürün kivi, yumurta üretimi, likapa, Trabzon hurması, arıcılık, su ürünleri sektörü bunlar paralel tarımdır. Fındığın çayın yanında bu ürünlerinde geliştirilerek muhakkak çiftçimizin gelirini arttırmak istiyoruz” dedi.
 
Daha sonra söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ise “Trabzon’un büyükbaş hayvan sayısı 208 bin civarındadır. Aslında büyükşehir olma yoluyla birlikte de sanırım bu rakamlar da düşecektir. Trabzon’un önümüzdeki dönemlerde tarım arazilerinde imar alanlarının açıldığını düşünürsek önümüzdeki günlerde gündemin daha da değişeceğini düşünüyorum" diye konuştu.
 
Karan, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na da göndermede bulunarak "Kendisi herşeyden alınıyor. Kendisine 'Ortahisar Belediye Başkanı' dedik ondan da alındı. 1 sayfa bir açıklama yaptı. Biz Belediye Başkanı’nı Çömlekçi’de söz veripte yapmadıklarını Trabzonlular'la birlikte yapacağımız basın açıklamasıyla duyuracağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel