Karan belediyeyi Çömlekçi'yle vurdu!

CHP Trabzon İl Başkanlığı binasında CHP Meclis üyeleriyle bir basın açıklaması düzenleyen CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun 4 yılını değerlendirdi.Karan, Trabzon Belediyesi'nin Çömlekçi Kentsel D

Karan belediyeyi Çömlekçi'yle vurdu!

CHP Trabzon İl Başkanlığı binasında CHP Meclis üyeleriyle bir basın açıklaması düzenleyen CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun 4 yılını değerlendirdi.

Karan, Trabzon Belediyesi'nin Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne 4 yıldır dokunamadığını belirterek, “Sayın Günnar diyor ki 'CHP İl Başkanı Trabzon’da yaşamıyor mu?' diyor. 'Gelsin beraber Trabzon’u beraber dolaşalım yapmış olduğumuz yatırımları kendisine anlatalım' diyor. Çömlekçi kentsel dönüşüm projesi sayın Belediye Başkanın o dönemin bakanı ve milletvekillerinin bu projemiz bizi şeref projemizdir dediği fakat ne hikmetse 4 yıldır dokunamadıkları bir projedir” dedi.

İktidarın denizi kuruttuğunu savunan Karan, “Sayın Günnar bana gel Trabzon’u gezelim, yatırımları gezelim. Seçimlerden önce Trabzon’a vaat ettiğiniz tren vardı ya ona binip gezelim. Fatih Mahallesinden trene binelim gezelim. Ama Sayın Günnar ben seni yakında trene bindireceğim seçimlerde. Şimdi trene binelim Çömlekçi’de inelim buradan teleferiğe binip Boztepe’ye gidelim. Olmadı sterseniz Mavi Karadeniz’e binerek sahil boyu dolaşalım. Biz zaten halkın içerisindeyiz. Kadınlar pazarına gidelim beraber, rezil ettiğiniz balıkçı pazarına gidelim. Balıkçı pazarını daha kimse istemiyor. Sağ olsun bu iktidar denizi bile kuruttu” şeklinde konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı’nın günde 11 kişiye işe koyduğunu kaydeden Karan, “Sayın Belediye Başkanı 12 bin kişiye iş verdim diyor. Ben şimdi buradan kendisine söylüyorum. Biz muhalefet İl Başkanı olduğumuz için çok işe adam koyma şansımız yok. Bir tane teyze var çocuğunu işe koymak için Erdoğdu’dan yürüme geliyor buraya. 5 kişilik bir liste göndereceğim Sayın Belediye Başkanı’na 12 bin kişi koymuş ortalama günde 11 kişi işe koyuyor. Muhalefetin İl Başkanı’na rica etmiş Ortahisar Belediye Başkanı’ndan 5 kişi şe koy diye benim kontenjanımdan bakalım koyacak mı koymayacak mı?” ifadelerini kullandı.

Trabzon Belediyesi'nin, bu belediye döneminde 50 trilyon lira borçlandığını savunan Karan, “Trabzon Belediyesi 50 trilyon lira Belediye döneminde borçlanmıştır. Belediye’nin borçları anormal şekilde artmıştır. Trabzon Belediyesi’nin personel giderleri bir önceki dönemlerde tüm giderlerinin yüzde 30’unu oluştururken, 2012 yılında bu rakam yüzde 12’lere düşmüştür. Aynı yıl içerisinde Trabzon Belediyesi’nin yatırımları sadece yüzde 1 artmıştır. 2009 yılında 11 trilyon lira, 2010 yılında 24 trilyon lira, 2011 yılında 29 trilyon lira, 2012 yılında 30 trilyon lira yatırımı söz konusu toplam 99 trilyon tekabül etmektedir. Trabzon Belediyesi’nin bu yıl içerisinde borçlanmış olduğu rakam 70 trilyon civarındadır kesin hesaplara yansıyan fakat teminat mektupları ve faturalandırılmamış giderlerle beraber Trabzon Belediyesi’nin borcu toplam yatırımına eş düzeydedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel