Karagandı senfoni orkestrası konser verecek

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Dusen Kaseinov, Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserlerini dünyanın farklı noktalarında dinleyicilerle buluşturan Karagandı Senfoni Orkestrasının Trabzon’da vereceği kons

Karagandı senfoni orkestrası konser verecek
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Dusen Kaseinov, Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserlerini dünyanın farklı noktalarında dinleyicilerle buluşturan Karagandı Senfoni Orkestrasının Trabzon’da vereceği konser öncesi bir basın toplantısı düzenleyerek bu önemli sanat organizasyonuna tüm Trabzonluları davet etti. 
 
Toplantıya Başkan Yardımcıları Ergin Aydın, Cengiz Çolak, Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Türk Dünyası Mimarlar, Mühendisler Birliği İstanbul Sorumlusu Ali Boz, Orkestra Şefi Petr Gribanov ve Orkestra Sorumlu Genel Müdürü Talgat Idrısov katıldı.
 
Belediye Basın toplantı Odasında düzenlenen toplantıda konser hakkında bilgiler veren Başkan Gümrükçüoğlu, "Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY Çağdaş müzik sahnelerini dünyanın farklı noktalarında dinleyiciler ile buluşturuyor. Daha önce Kırgızıstan, Kazakistan, ve Rusya’da konserler düzenleyen Karagandı Senfoni orkestrası 70 kişilik bir ekiple bu akşam Trabzonlulara unutulmaz bir konser verecek. TÜRKSOY üyesi ülkeler Besteciler birliği ve TÜRKSOY işbirliğinde gerçekleştirilecek olan konserlerin ilk durağı Karadeniz Bölgesinin incisi olan Trabzon’da verilecek. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde bu akşam saat 18.00’da gerçekleştirecek olan konseri tüm vatandaşlar ücretsiz olarak izleyebilecek. Trabzon’daki konserin ardından Karagandi Senfoni Orkestrası sırasıyla Samsun, Ankara, Eskişehir ve Bursa’da da konserler verecek" dedi.
2012 yılında 15-18 Ekim tarihlerinde Trabzon’da yapılan Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’nın Trabzon’un tüm dünyada tanıtılmasına önemli katkılar sunduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Kurultaya 53 ülken 300’ü bilim insanı ve 5000’in üzerinde mühendis, mimar, şehirci ve kültür ve sanat temsilcileri katıldı. Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Özel ödülü Mimar Sinan ismine ithafen tarihe saygı özel ödülü olarak Trabzon’daki Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne verildi. Etkinlikler kapsamında Trabzonspor ile Kazakistan’ın Okatar futbol Külüpleri arasında dostluk ve kardeşlik maçı yapıldı. Ayrıca Kurultay Yürütme kurulu olarak Türklerin bilinen ilk alfabesi olan Orhun Alfabesi ile Göktürkler tarafından yazılmış Orhun Yazıtları'ndan Bilge Kaan Yazıtının bire bir örneği yapılıp Trabzon’a hediye edildi" şeklinde konuştu.
 
TÜRKSOY Genel Sekrekteri Dusen Kaseinov 15-18 Ekim 2012 tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirilen Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı koordinasyon kuruluşu olarak TÜRKSOY Genel Sekreterliği şahsında kendisine verilen Fahri Hemşerilik Beratı vesilesi ile Trabzon halkına ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Trabzon’da gerçekleştirilen kurultayın Türk Dünyasında büyük yankı uyandırdığını kaydetti. Kaseinov, “Dilde, Fikirde ve İşte birlik anlayışının bütün Türk dünyasında hakim kılınması bizleri daha güçlü ve müreffeh kılacaktır” diye konuştu.
Toplantıda Kaseinov Başkan Gümrükçüoğlu’na TÜRKSOY 20. yıl madalyasını takarak katkılarından dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler