Karadenizliler terörden korkmasın

Atalay, doğuda bazı belediyelerdeki Kürtçe tabela konusuyla ilgili olarak, "Gerekli genelgemizi gönderdik. Resmi dilimiz Türkçe'dir" dedi.Bu sabah havayoluyla Samsun'a gelen Bakan Atalay, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Valiliğe gelişinde resmi törenle

Karadenizliler terörden korkmasın

Atalay, doğuda bazı belediyelerdeki Kürtçe tabela konusuyla ilgili olarak, "Gerekli genelgemizi gönderdik. Resmi dilimiz Türkçe'dir" dedi.

Bu sabah havayoluyla Samsun'a gelen Bakan Atalay, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Valiliğe gelişinde resmi törenle karşılanan Bakan Atalay için olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Karşılama töreninin ardından valilik makamına geçildi. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Atalay, KÖYDES'e bu zamana kadar 6.5 milyar TL kaynak ayrıldığını, 2010 yılında 525 milyon lira birinci dilim olarak verildiğini, bu yıl rahat bir bütçe olması nedeniyle 525 milyon lira daha ödenek aktarıldığını, bundan Samsun'a 13 milyon lira verildiğini açıkladı.

2010 yılının en sevindirici ve en üzücü olayıyla ilgili soruyu cevaplayan Bakan Atalay, "Bu yönde çok fazla can sıkıcı konu var mı yok bir şey diyemem. İçişleri Bakanlığı çok kritik ve önemli bir görev. Günün içinde her an bir olay gelişebilir. Sevindirici olaylar da oluyor, üzücü olaylar da oluyor. Ama 2010 yılı artı düzeyde kapattığımız bir yıl oldu. Ülkemizde huzursuz bir görüntü oluşmadı" dedi.

Bir soru üzerine Karadeniz'deki terör olaylarına değinen Atalay, "Karadeniz'de özel bir çalışma yaptık. Terör örgütlerinin yapısı ve kullandığı alanlar araştırıldı. Tokat yöresi dahil detaylı bir şekilde inceledik. Karadeniz'de endişe verici bir durum görmüyoruz" diye konuştu.

Polislerin, valilik ve rektörlüklerin talepleri durumunda üniversitelerde çalışma yapabildiğini kaydeden Atalay, "Üniversitelerin zaten kendi güvenlikleri var. Eğer yönetimler bizden talep ederlerse polis göndeririz. Polisler valiliğin, rektörlüğün talebine göre üniversitelerde çalışma yapar. Bunun dışında bir olumsuzluk biz görmüyoruz. Üniversitelerde eylemlerin arttığını düşünmüyorum. Eylem potansiyeli var olarak da görmüyoruz. Bu eylemlerin neden, nasıl ve ne olduğunu biliyoruz. Kim tarafından nasıl yapıldığını biliyoruz. Ciddi şekilde konuyu irdeliyoruz" şeklinde konuştu.

Demokratikleşme süreci ve doğudaki bazı belediyelerde Kürkçe tabela asılması konusuna değinen Bakan Atalay, şunları söyledi: "Biz, huzurun sağlanması için gereken neyse yapıyoruz. Demokratikleşme sürecini sabote edici gelişmeler zaman zaman oluyor. Terörizmin bitmesini istemeyenler zaman zaman çıkıyor. Biz büyük bir ülkeyiz. Ülkemizin gelecekte mutlu olacağını ve iyi olacağın biliyoruz. Kürkçe tabela konusunda görüşümüz kesindir. Gerekli genelgemizi gönderdik. Resmi dilimiz Türkçe'dir. Orada bir yanlışlık varsa gereken yapılacaktır."

Açıklamaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, Bakan Atalay'a Atatürk heykeli işlemeli rölyef hediye etti. Bakan daha sonra valilik anı defterini imzaladı.

Ziyarette Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni ve Fatih Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler