Karadenizli'den bir icat daha!

Samsun’da ilginç keşifleriyle dikkat çeken Mustafa Yiğit, ‘akıllı kask’ın ardından ‘konuşan kask’ geliştirdi.Merkezi Samsun’da bulunan Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği’nin genel başkanı Mustafa Yiğit, kasksız motosiklet kul

Karadenizli'den bir icat daha!

Samsun’da ilginç keşifleriyle dikkat çeken Mustafa Yiğit, ‘akıllı kask’ın ardından ‘konuşan kask’ geliştirdi.

Merkezi Samsun’da bulunan Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği’nin genel başkanı Mustafa Yiğit, kasksız motosiklet kullanımının önüne geçecek ‘konuşan kask’ projesi geliştirdi. Konuşan kask, kask takmadan motosiklet kullanmaya imkan tanımıyor. Kontağın açıldığı anda sürücüyü sesli olarak uyaran kask, takılmaması halinde motosikletin çalışmasına izin vermiyor. Çalışır haldeki motosiklette kask çıkarıldığı zaman araç stop ediyor ve araçtan ‘Kaskı takmadan aracınız çalışmaz. Lütfen kaskı takınız’ diye sesli uyarı yapılıyor.

basliksiz-1.20140102101600.jpg

Geliştirdiği proje hakkında bilgi veren Mustafa Yiğit, “Daha önce bunu akıllı kask olarak geliştirdim. Bunun bir de konuşan modelini yaptık. Kontağı açtığımız zaman uyarı başlıyor. Kask sesli olarak sürücüyü uyarıyor. Kaskı taktığınızda konuşma kesiliyor, araç çalışıyor. Araç giderken de kaskı kafasından çıkarsa araç stop ediyor ve konuşmaya başlıyor. Bu projeyi ‘akıllı kask’ projesinden yaklaşık 1 hafta sonra yapmaya başladım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel