Karadenizli balıkçının yüzü gülüyor

 Denizlerde 1 Eylül'de başlayan av sezonunun ardından "vira bismillah" diyerek "ekmeği denizden çıkarma" mücadelesine başlayan Karadenizli balıkçıların yüzü, av sezonunun bereketli geçmesi nedeniyle gülüyor.Sezona endişe ve heyecanı bir arada yaşayarak gi

Karadenizli balıkçının yüzü gülüyor

 Denizlerde 1 Eylül'de başlayan av sezonunun ardından "vira bismillah" diyerek "ekmeği denizden çıkarma" mücadelesine başlayan Karadenizli balıkçıların yüzü, av sezonunun bereketli geçmesi nedeniyle gülüyor.

Sezona endişe ve heyecanı bir arada yaşayarak giren Karadenizli balıkçıları, av sezonunun verimli geçmesi memnun etti.

Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun geride kalan dört aylık bölümünün Karadenizli balıkçılar açısından verimli geçtiğini söyledi.

Özellikle tutulan tonlarca hamsinin balıkçının yüzünü güldürdüğünü ifade eden Aydemir, şöyle konuştu:

"Sezon genel anlamda iyi geçiyor. Havaların iyi gitmesi nedeniyle balıklar Gürcistan tarafına göç etmeye başladı. Balıkçı arkadaşlarımız o bölgede avlanmaya devam ediyor, orada ekmek paralarını çıkarma mücadelesi veriyorlar. İnşallah av yasaklarının başlayacağı 1 Nisan tarihine kadar yine verimli bir sezon geçireceğiz."

- "Tonlarca hamsi tuttuk"

Aydemir, geçen seneye oranla bu senenin çok daha verimli geçtiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Geçen sezonla bu sezonu karşılaştırırsak avlanan balık miktarı bu sezon çok yüksek. Tonlarca hamsi tuttuk. Şimdi buzhanede hamsimiz var. Vatandaşlar onlardan tüketebilir. 1 Nisan'a kadar hamsi olabilir mi, hiç olmayacak demiyoruz. Çıkmaya devam edecektir. Hamsinin yanında istavrit, barbunya ve mezgit gibi balıklar avlanacak. Sezonu daha çok bu balıklarla tamamlayacağız."

- "Ekonomik anlamda rahatladılar"

 Sezonun verimli geçmesinin balıkçıları ekonomik anlamda rahatlattığını dile getiren Aydemir, "Sezon öncesi balıkçılarımızın borçları vardı. Genel anlamda borçlarını ödediler diye düşünüyorum. Yani bu sene gerçekten balıkçılık sektöründe yer alan her kesimin yüzü güldü. 1 Eylül tarihini umutla beklemiştik. Bu sezon balıkçılar genel anlamda umduğunu buldu, çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler