Karadenizli balıkçıların umudu Ramazan

Denizlerde av sezonunun 15 Nisan'da sona ermesinin ardından hem balık fiyatlarındaki artış hem de sıcak hava nedeniyle satış yapmakta zorlanan Karadenizli balıkçılar, umudunu onbir ayın sultanı ramazana bağladı.Av sezonunun 15 Nisan'da sona ermesiyle tezg

Karadenizli balıkçıların umudu Ramazan

Denizlerde av sezonunun 15 Nisan'da sona ermesinin ardından hem balık fiyatlarındaki artış hem de sıcak hava nedeniyle satış yapmakta zorlanan Karadenizli balıkçılar, umudunu onbir ayın sultanı ramazana bağladı.

Av sezonunun 15 Nisan'da sona ermesiyle tezgahlarında mezgit ve barbun ile kültür balıklarına yer veren Karadenizli balıkçılar, ramazan ayında balık satışlarının artmasını umut ediyor.

Ordu'nun Perşembe ilçesindeki balık pazarında tezgahı bulunan Tarık Aslantürk, yaptığı açıklamada, "Balık yok denecek seviyelerde. Bir de buna satışların düşmesi eklenince esnaflar olarak sıkıntı çekiyoruz hatta vatandaşlar yüksek fiyat nedeniyle balıkhaneye bile gelmeye çekiniyor. Çeşit olarak da zaten deniz balığı oranı çok az miktarda. Tezgahlarımız genellikle kültür balıklarıyla süsleniyor. Vatandaş kültür balıklarına bir yere kadar ilgi gösteriyor, bir yerden sonra ister istemez deniz balığı tüketmek istiyor" diye konuştu.

- "Umudumuz ramazan ayı" 

Aslantürk, satışların ramazan ayıyla tekrar artmasını umut ettiklerini belirterek, "İnsanlar, ramazan ayında bir şekilde sofralarını çeşitlendirmek isteyecektir. Bu da balıkçı esnafı olarak bize de yansıyacaktır" dedi.

Her yıl ramazan ayında balık satışlarında artış olduğuna dikkati çeken Aslantürk, "Ramazan ayı, her kesim açısından çok farklı geçiyor. Sonuçta bolluk bereket ayı. İnşallah balığın da fazla olmasıyla vatandaşlarımız bol bol balık tüketecek. O açıdan ekmek paramızı çıkarma noktasında umutluyuz" şeklinde konuştu.

Balıkçılardan Seba Sarıkaya ise şu anki balık fiyatlarından ve satışlardan kimsenin memnun olmadığını belirterek, "Balık az olduğu zaman mecburen pahalı oluyor. Şimdi öyle bir dönemden geçiyoruz ama göç balıkları geliyor, inşallah ramazan ayına denk gelir ve ucuz fiyata hem biz balık satarız hem de vatandaş balık tüketir. Tabii ki bizim beklentimiz ramazan ayının herkes için bol ve bereketli geçmesi. Umudumuzu koruyoruz" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler