Karadenizli Balıkçılar Heyecanlı

Karadeniz'de 1 Eylül'de son erecek av yasağı öncesinde hazırlıklarını sürdüren balıkçılar, yeni av dönemini umutla bekliyorlar.Bir taraftan tekneler boyanıp ve son rötuşları yapılırken, diğer yandan da ağlar tamir ediliyor, gerekirse yenileniyor.1 Eylül'ü

Karadenizli Balıkçılar Heyecanlı

Karadeniz'de 1 Eylül'de son erecek av yasağı öncesinde hazırlıklarını sürdüren balıkçılar, yeni av dönemini umutla bekliyorlar.

Bir taraftan tekneler boyanıp ve son rötuşları yapılırken, diğer yandan da ağlar tamir ediliyor, gerekirse yenileniyor.

1 Eylül'ü heyecanla beklediklerini söyleyen Karadenizli balıkçılardan Mehmet Salih Sarıkaya, gelişen teknoloji nedeniyle Karadeniz'de aşırı balık avlandığını belirterek, ''40 yıldır balıkçılık yapıyorum. Ben böyle bir şey görmedim.

Büyük tekneler sonar denilen cihazla denizdeki balıkları tüketme sınırına getirdi. 6 ayda avlanılması gereken balığı büyük tekneler bir ayda avlıyorlar. 11 ay yatıyoruz. Tutulan balıklar seçilerek kalanı kürek kürek denize gidiyor. Buna acil çözüm bulunmalı'' dedi.

Tekne ve ağlardaki eksiklikleri gidererek yeni sezona hazırlandıklarını anlatan balıkçılar, rağmen yeni sezondan umutlu olduklarını söylediler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler