Karadenizli balıkçılar hayal kırıklığı yaşıyor

Sezon hayal kırıklığıyla başladı.

Karadenizli balıkçılar hayal kırıklığı yaşıyor

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, olumsuz hava şartları nedeniyle dört gündür Doğu Karadeniz'de balık avı yapılamadığını ve balıkçıların büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. 

1 Eylül'de av yasağının bitmesiyle birlikte büyük umutlarla başlayan sezonun istedikleri gibi gelişmediğini dile getiren Arslan, "Olumsuz hava şartları nedeniyle dört gündür Doğu Karadeniz'de balık avı yapılamıyor. Bölge balıkçıları için sezon hayal kırıklığıyla başladı." dedi. 

Arslan, aylarca denize açılmak için sabırsızlıkla 1 Eylül'ü bekleyen balıkçı teknelerine olumsuz hava şartlarının mani olduğunu belirterek, "Bölgemizde birkaç gündür etkili olan yağış ve fırtına, balıkçılarımızın denize açılmasına müsaade etmiyor. Özellikle küçük balıkçılarımız henüz denize çıkabilmiş değil. Açılabilen büyük takımların birçoğu da istenilen düzeyde balıkla geri dönmedi. Havaların düzelmesini bekliyoruz." diye konuştu. 

Batı Karadeniz ve Marmara'da, Doğu Karadeniz'e göre yoğun balık avı söz konusu olduğuna işaret eden Arslan, birkaç gündür yöredeki tezgahları, bu bölgelerde avlanan balıkların süslediğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel