Karadeniz'in tek yel değirmeni!

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan, Karadeniz'in tek yel değirmeninin restorasyon çalışmalarının bir ay içinde tamamlanarak turizme kazandırılacağı bildirildi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, Karadeniz'in tek yel değirmenini turizme kazandırmak

Karadeniz'in tek yel değirmeni!

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan, Karadeniz'in tek yel değirmeninin restorasyon çalışmalarının bir ay içinde tamamlanarak turizme kazandırılacağı bildirildi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, Karadeniz'in tek yel değirmenini turizme kazandırmak için restorasyon çalışmalarına hız verdi. Tekkeköy ilçesi Çırakman Mahallesi mezarlığı yanında bulunan yel değirmenindeki restorasyon çalışmasında sona yaklaşıldı. Yel değirmeninde, tamamlanan çarklar ve pervanenin montajı için iskele kuruldu.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, yel değirmeninde sona yaklaşıldığını, pervane ve çarklarının yapıldığını, parçaların atölyeden alınarak yel değirmenine monte edilmek için önümüzdeki günlerde sevk edileceğini, yaklaşık bir ay içerisinde yel değirmeninin tüm restorasyon çalışmalarının tamamlanarak turizme sunulacağını açıkladı. Tekin, yel değirmeni etrafında seyir terasları, sosyal faaliyet alanları, promosyon satış noktaları olacağını, değirmende öğütülen mısır, buğday gibi tahılların unlarının

Tekkeköy Köy Ürünler Pazarı adı altında satışa sunulacağını da belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel