Karadeniz'in amiral gemisi olacak

 Başaran Grup tarafından, Trabzon’da yapılacak olan Ramada Plaza Hotel & Spa için bugün inşaat alanında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılık, Ramada Otellerinin bağlı bulunduğu Wyndham Group Avrupa Bölge Başkanı Mr. Chr

Karadeniz'in amiral gemisi olacak

 

Başaran Grup tarafından, Trabzon’da yapılacak olan Ramada Plaza Hotel & Spa için bugün inşaat alanında basın toplantısı düzenlendi.
 
Toplantıya Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılık, Ramada Otellerinin bağlı bulunduğu Wyndham Group Avrupa Bölge Başkanı Mr. Christian Michel, Başaran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran, Yalıncak Belde Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Genel Meclisi üyeleri ve basın mensupları katıldı.
 
Toplantıda ilk olarak konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon’un alternatif turizm noktasında otel ve konaklama tesisi yapma girişimlerinin devam ettiğini belirterek, “Nitekim tanıtım çalışmalarımız sayesinde 2012 yılında 60 bin 177 kişi sadece Arap turist geldi. Yerli ve yabancı olmak üzere ise toplam 2,5 milyon turisti Trabzon’a çektik” dedi.
 
Çalışmaların bir biri ile uyumlu paralel şekilde devam ettiğini kaydeden Vali Kızılcık, “Bu yıl özellikle gelen turist sayısını körfez ülkelerinden arttırmak için THY ile yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda 4 Haziran Salı günü ilk direkt Riyad-Trabzon seferini başlatmanın heyecanını yaşıyoruz. Talep halinde bu uçuşlar 4 günde veya 2 gün bir yada her gün olacağını söylediler. Ben eminim ki her gün bu uçuşlar gerçekleşecek. Zira 60 bin insan zaten geçen sene geldi. Şuan rezervasyonlar tam dolu. Bunun direkt seferle 80 veya 100 bine ulaşmaması için hiçbir neden yok” şeklinde konuştu.
 
Trabzon’un 3 tane 5 yıldızlı otele kavuşacağını dile getiren Kızılcık, “Tabi ki bu gelecek olan misafirlerimizi ağırlayacak otellerimizin hem kapasitesi hem de standardını arttırma çalışmalarımız devam ediyor.
 
İşte bunlardan bir tanesini bugün sizlerle startını verdiğimiz Ramada Hotel’i oluşturuyor. 2’incisinin protokolünü yine Sosyal Tesislerimizde geçen hafta imzaladık. Onun da 4 ay içerisinde inşası başlayacak. Bir üçüncüsü de Dünya Ticaret Merkezinin fuar alanını daha da genişletip fuar alanı olacak. Üstünü de otel yapmak için 5 Haziran’da toplanacağız. Böylece kısa vadede Trabzon 3 tane 5 yıldızlı otele kavuşmuş olacak. Böylece Trabzon aynı zamanda kongre merkezi bir turistik merkez haline gelmiş olacak. Zira Ramada uluslararası marka değeri yüksek olan bir zincirdir. Marka şehir, sürdürülebilir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerleyerek Trabzon’a böyle uluslararası markayı getirmenin hazzını gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
WYNDHAM GRUBU DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ
Ramada Hotellerinin bağlı olduğu Wyndham Group Avrupa Bölge Başkanı Christian Michel ise, Ramada Plaza Hotel & Spa’nın Kradeniz’in amiral gemisi olacağını kaydetti. Michel, Trabzon’a yaklaşık 2,5 yıl önce geldiğini ve bölgeyi incelediğini kaydederek, “Bugün benim için çok özel bir gün oldu. 2,5 yıl önce buraya gelmiştim. Buraya geldim ve inceledim. Sayın Valimiz ile görüştük. Trabzon’un geleceği ve potansiyeli hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Wyndham Grubu dünyanın en büyük otel zincirlerinden biridir. Tüm dünyada 7 bin 400 otelimiz var. 15 farklı alt marka ile çalışıyoruz. Ve Ramada markamız tüm dünya üzerinde uluslararası geliştirdiğimiz markamızdır. Türkiye bizim en çok ilgimizi çeken ve en çok geliştirdiğimiz ve potansiyeli olan ülkedir. Şuan da 15 tane Ramada Otelimiz Türkiye’de çalışıyor. 10 tane de bu yıl içinde eklenecek. Toplam 25 olacak” dedi.
 
KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN TURİST LOKASYONU
Yalıncak’ta yapılan hotelin ortağı olmaktan gurur duyduklarını kaydeden Michel, sözlerine şu şekilde devam etti:
 
“Burada ki projenin ortağı olmaktan onur duyuyoruz. Sayın Valimizin de belirttiği gibi Ramada burada bütün Karadeniz’in amiral gemisi olacak. Ve Trabzon’un iç ve dış turizm için bir turizm merkezi olacağına inanıyoruz. Özellikle körfez ülkelerinden hem markamız hem de lokasyonumuzla burayı turist ile besleyeceğiz. Ve bir çok ortağımız gibi Başaran grubu da kaliteyi ön plana çıkararak bu işleri yapıyor. Sayın Valimizin belirttiği gibi inşallah bir daha ki sefere otelin havuzunun kenarında hep beraber otururuz. Bu harka projenin harika şehirde hayata geçirilmesi için hep beraber kurdeleyi keseriz.”
 
18 AYDA BİTECEK 35 MİLYON EURO’YA MAL OLACAK
Michel, projenin toplada 35 milyon Euroya mal olacağını ifade ederken toplam 18 ayda bitirilmeye çalışılacağını belirtti. Michel, “18 Ayda inşaat tamamlanacak. Toplamda otelin tüm çevre düzeni ile birlikte projenin toplam maliyeti 35 milyon Euro. 300 civarında yerel iş gücüne sahip olacağız. Normal standart otellerden daha fazla istihdam gücü olacak. Burada konferans salonu ve spası olacak. Bu da daha fazla çalışma gücü demek” dedi.
 
KARADENİZ’İN EN BÜYÜK KONFERANS SALONU
Başaran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran ise, Ramada ile 2’inci ortaklıkları olduğunu bu noktada Bodrum’da bir otellerinin bulunduğunu söyleyerek, “Bu oteli burada yapmaktan mutluyuz. 3 şık restoranı olaca.. 18 ayda hızlı bir şekilde bitirip açacağız. 20 bin metre kare arsa üzerine 40 bin metre kare toplam inşaat alanımız var. 360 oda, 700 yatak. Bin 500 kişilik konferans salonu. Karadeniz’in en büyük konferans salonu olacak. 3 bin metre karelik Spası var. Açık ve kapalı yüzme havuzları. Trabzon’un marka değerini yükseltecek bu oteli bitirip şehrin 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel