Karadeniz'e tünel yağmuru

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, devlet ve il yolları üzerinde trafiğe açık 160 tane tünel bulunurken, bunlardan 128 tanesinin tek tüp, 32 tanesinin ise çift tüp tünel olduğu bildirildi.Türkiye’de en az tünel yapılan bölgeler Diyarb

Karadeniz'e tünel yağmuru

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, devlet ve il yolları üzerinde trafiğe açık 160 tane tünel bulunurken, bunlardan 128 tanesinin tek tüp, 32 tanesinin ise çift tüp tünel olduğu bildirildi.

Türkiye’de en az tünel yapılan bölgeler Diyarbakır, Mersin ve İzmir olurken, en çok tünel ise Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yapıldı. Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü bölgesinde 1 tek ve 1 çift tüplü tünel inşa edilirken, Karayolları Ankara Bölge Müdürlüğü bölgesinde 5 tane tünel yapımı gerçekleşti. Mersin Bölge Müdürlüğü bölgesinde 1 tane tek tüp tünel yapılırken, Samsun Bölge Müdürlüğü bölgesinde 17 tane tek tüp, 9 tane çift tüp tünel yapımı gerçekleşti.
 
8. Elazığ Bölge Müdürlüğü ve 9. Diyarbakır Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde yer alan devlet ve il sınırları içerisine toplamda 3 tane tünel yapıldı. En çok tünel yapımının gerçekleştiği bölge ise Karayolları Trabzon Bölge Müdürlüğü oldu. Sınırları içerisinde Trabzon, Rize, Giresun, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt illeri bulunan Doğu Karadeniz Bölgesi’ne bugüne kadar 53 tek tüp, 17 çift tüp tünel olmak üzere toplamda 70 tane tünel yapıldı.
 
Van Bölge Müdürlüğü 6 adet tünel bulunurken, Erzurum Bölge Müdürlüğü görev alanı içinde bulunan yerlere 2 adet tünel inşa edildi.
 
13. Antalya Bölge Müdürlüğü ve 14. Bursa Bölge Müdürlüğü bölgesinde toplamda 16 tane tek tüp tünel yapımı gerçekleşti. Türkiye’de en çok tünel yapımı gerçekleşen ikinci bölge ise 15. Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu Kastamonu bölgesinde 24 tane tek tüp ve 2 tane çift tüp tünel olmak üzere 26 tane tünel yapıldı. 16. Bölge Müdürlüğü Sivas’a ise 3 tane tünel yapımı gerçekleşti.
 
“TÜRKİYE’DE 1 ADET 3 BİN METREDEN UZUN TÜNEL VAR”
Karayolları Genel Müdürlüğü devlet ve il yollarında 1 adet 3 bin metreden uzun tünel bulunurken, 112 adet 500 metreden küçük tünel olduğu belirtildi.
 
Türkiye’ye toplamda 160 adet tünel yapılırken, bunlardan 112 tanesi 500 metreden küçük tünel, 27 tanesi 500-1000 metre arasındaki tünel, 17 tanesi 1000-2000 metre arasındaki tünel, 3 tanesi 2000-3000 metre arasındaki tüneller, 1 tanesi ise 3000 metreden uzun tünel yapımı gerçekleşti.
 
“7 BÖLGEDE TÜNEL BAKIM İŞLETME ŞEFLİĞİ BULUNUYOR”
Türkiye’de Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı 18 adet Bölge Müdürlüğü bulunurken, Ordu, Trabzon, Artvin, Bitlis, Alanya, Kemer ve Bilecek Bölgelerinde tünel bakım işletme şefliklerinin olduğu bildirildi.
 
Türkiye’de devlet ve il yolları sınırları içerisinde yapılan 128 tek tüp tünel, 32 çift tüp tünelin toplam uzunluklarının 102 kilometre olduğu belirtildi.
 
Tek tüp tünellerin toplam uzunluklarının 51 kilometre olduğu öğrenilirken, çift tüp tünellerinin toplam uzunluğunun ise 51 kilometre olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel