Karadeniz'den Gürcistan'a kürtaj akını!

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kadınların Gürcistan’a özellikle kürtaj için gittikleri belirtildi.Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, Türkiye’de kürtajın yasaklandığı için insanların yakın ülkelere gitmeye başladık

Karadeniz'den Gürcistan'a kürtaj akını!

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kadınların Gürcistan’a özellikle kürtaj için gittikleri belirtildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, Türkiye’de kürtajın yasaklandığı için insanların yakın ülkelere gitmeye başladıklarını belirterek, kürtaj için yurtdışına gitmenin her geçen gün arttığını söyledi.

Türkiye’nin sağlık alanında birçok ülkeden daha iyi olduğunu ancak kürtajın Türkiye’de yasak olduğunu hatırlatan Aslan "Türkiye’de kürtaj yasaklandı diye insanlar en yakın yerlere gitmeye başladılar. Bunlardan birisi de Gürcistan diye düşünüyorum. Türk doktorların Batum’da açtığı 2 klinik bulunuyor. Türkiye Avrupa’daki sağlık teknolojilerinden daha üstün bir hizmet veriyor. Türk sağlık hizmetinde yurtdışından insanlar geliyor. Bizim standartlarımız Gürcistan’la kıyaslanamaz. Böyle bir eğilim var o tarafa kaçma eğilimi var” dedi.
İnsanların Gürcistan’a kürtajın ucuz olduğu için gittiklerini kaydeden Aslan, “İnsanlar muhtemelen biraz daha ucuz olduğu için insanlar oraya gidebilirler ama Türkiye yasak olmasının da bir sebebi var tabi oraya gitmelerinde. Türkiye’de uygulanan yasal engelleri ben haklı buluyorum. Kürtaj doğru bir şey değildir. Türkiye’de anne sağlığını olumsuz etkilediği zaman zaten kürtaja izin veriliyor. İnsanlar keyiflerine göre Gürcistan’a giderek kürtaj yaptırıyorlar. Ama bu cinayettir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel