Karadeniz'de yeni üniversite kuruluyor

 THK Genel Başkanı Yıldırım: "Ankara ve İzmir'den sonra Ordu'da da eğitim merkezi açmak istiyoruz" . "Karadeniz Havacılık ve Uzay Üniversitesi için çalışmalara başladık"  Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Ankara ve İzmir'den sonra Ordu'

Karadeniz'de yeni üniversite kuruluyor

 

THK Genel Başkanı Yıldırım: "Ankara ve İzmir'den sonra Ordu'da da eğitim merkezi açmak istiyoruz" .
 
"Karadeniz Havacılık ve Uzay Üniversitesi için çalışmalara başladık" 
 
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Ankara ve İzmir'den sonra Ordu'da da eğitim merkezi açmak istediklerini belirterek, "Karadeniz Havacılık ve Uzay Üniversitesi için çalışmalara başladık" dedi. 
     
Yıldırım.yaptığı açıklamada, kurum faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini belirterek, "Bu faaliyetlerimiz kapsamında ilk etapta Ordu'nun Ünye ilçesinde havacılık yüksekokulu kurma çalışmalarına başladık" diye konuştu. 
     
Söz konusu yüksekokulun 2013-2014 eğitim öğretim yılında açılmasını planladıklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti: 
     
"Türkiye'nin, hava araçlarının üretildiği ve bakımlarının yapıldığı dünya çapında bakım ve uçak üretim merkezi olması için, dünyanın 37'nci havacılık ve uzay üniversitesini kurduk. Ankara ve İzmir'den sonra Ordu'da da eğitim merkezi açmak istiyoruz. İnşallah diğer bir eğitim merkezini de Ordu'nun Ünye ilçesinde açmak istiyoruz. Ünye'de Türk Hava Kurumu'nun bir meydanı bulunmakta. Burayla ilgili eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile bir projemiz var. Burada bir havacılık meslek yüksekokulu açarak bölgedeki gençlerimize havacılık eğitimlerini vermek istiyoruz." 
     
Karadeniz Havacılık ve Uzay Üniversitesi     
     
Ünye'de kurulacak yüksekokulun ardından yeni projeleri hayata geçireceklerini dile getiren Yıldırım, "Karadeniz Havacılık ve Uzay Üniversitesi için çalışmalara başladık. Ünye'deki projemizin ardından 10 yıl içerisinde bu üniversite kurulmuş olacak. Bunun da çalışmaları devam ediyor. Öncelikle yüksekokulumuzu açmak istiyoruz. Arkasından da diğerleri gelecek" ifadelerini kullandı. 
     
Osman Yıldırım, THK'nın ülke gençlerine yönelik pilotaj eğitimlerini sürdürdüğünü kaydederek, "Biz, üniversitemizde okuttuğumuz öğrenci sayısıyla değil, mezun öğrencilerimizin iş bulmasıyla övünmek istiyoruz. İnanıyorum ki üniversitemizden mezun öğrencilerimizin yüzde 100'ü iş bulacaktır" dedi. 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler