Karadeniz'de tüyler türperten iddia

Ankara Barosu zanlıların savunma hakkının ihlal edildiğini açıkladı. Gözaltında işkence de iddialar arasında yer alırken kaburga kemikleri kırıldığı öne sürülen İbrahim Aksu da yeniden hastaneye kaldırıldı.Başbakan Erdoğan'ın Artvin'in Hopa ilçesindeki mi

Karadeniz'de tüyler türperten iddia

Ankara Barosu zanlıların savunma hakkının ihlal edildiğini açıkladı. Gözaltında işkence de iddialar arasında yer alırken kaburga kemikleri kırıldığı öne sürülen İbrahim Aksu da yeniden hastaneye kaldırıldı.

Başbakan Erdoğan'ın Artvin'in Hopa ilçesindeki mitingi öncesi ve sonrası çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla gözaltına alınan 31 kişiden 30'u dün Erzurum'a gönderildi.

Zanlıların  'Terör örgütü üyesi olmak, devlet otoritesini zafiyete uğratmak, kamu malına zarara vermek ve polise mukavemet ile yaralama 'suçlamasıyla sorgulanacağı öğrenildi. İlçede operasyonların sürdüğü ve 34 kişinin daha arandığı belirtildi.

OTURMA EYLEMİ BAŞLADI
Gözaltındakilerin yakınları ile onlara destek veren yaklaşık 200 kişi Hopa Kaymakamlığı önündeki park alanında toplanarak oturma eylemi başlattı. Grup, mahkeme sonucuna kadar oturma eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti. Polis de, Kaymakamlık binası çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Bölgeyi araç giriş ve çıkışına kapatan polis, panzerleri de park alanı yakınına konuşlandırdı.

Gözaltına alındıktan sonra polisten gördüğü şiddet sonucu kaburga kemiklerinin kırıldığı iddia edilen İbrahim Aksu, Trabzon Numune Hastanesi'ndeki tedavisinin ardında Hopa'ya götürülmüştü. Gözaltında yeniden rahatsızlanan Aksu'nun Artvin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.

GÖZALTINDA İŞKENCE
Özel Harekat timlerinin konvoyu eşliğinde iki minibüsle Erzurum'a getirilen 30 kişi, önce Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. İzmir Baro Başkanı Sema Pektaş, "Hopa'da insanlar demokratik muhalefet haklarını kullandılar. Bu haklarını kullanmaktan dolayı da terör örgütü üyesi olmak sıfatıyla gözaltına alındılar. Gözaltı sırasında işkence iddiaları var" dedi.

GÖZALTINDAKİLER
Yunus Aksu, Efraim Vayiç, Cemil Aksu, Önder Öner, Görgü Demir Penge, Pınar Kaplan, İbrahim Aksu, Şinasi Gümüşkaya, Metin Yılmaz, Hüseyin Ustabaş, Ali Aksu, Murat Cihan, İdris Akbıyık, Şenol Çelik, Emine Akyıldız, İsrafil Vayiç, Yavuz Yenigül, Cengiz Akyüz, Erdal Türker, Eder Yalçın, Şefik Kalkan, Gökhan Karabulut, Emrah Civelek, Hakan Tantoğlu, Resul Köse, Erhan Köse, Erdoğan Ustabaş, Şaban Kotil, Tanju Aksu, Şafak Ustabaş.

TUTANAKLAR VERİLMEDİ
Ankara Barosu'ndan yapılan açıklamada Hopa'da gözaltına alınanların savunma haklarının ağır şekilde ihlal edildiği belirtilerek, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası çerçevesinde yürümesi gereken soruşturma Terörle Mücadele Kanunu hükümleri kapsamına alındı.

Böylece soruşturmaya, Erzurum Özel Yetkili Savcılığı'nca el konuldu. Gözaltına alınan kişilerin emniyetteki ifade işlemlerine katılmak isteyen avukatlardan, kanuna aykırı olarak vekâletname ibraz etmeleri istendi, ifade tutanakları avukatlara verilmediği gibi kabulü mümkün olmayan hukuksuzluklar yapıldı" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel