Karadeniz'de turizmi Trabzon şahlandıracak!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Doğu Karadeniz'de turizm ekonomisinin hiç kuşkusuz Trabzon'un yapacağı atılımlarla şahlanacağını söyledi.Bayraktar, Trabzon'un, eşsiz doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile Türkiye'nin tartışılmaz t

Karadeniz'de turizmi Trabzon şahlandıracak!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Doğu Karadeniz'de turizm ekonomisinin hiç kuşkusuz Trabzon'un yapacağı atılımlarla şahlanacağını söyledi.

Bayraktar, Trabzon'un, eşsiz doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile Türkiye'nin tartışılmaz turizm merkezleri arasında bulunduğunu, Uzungöl, Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Ayasofya Müzesi, diğer tarihi eserler ve yaylaları her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini belirtti.

Trabzon'un turizm alanında daha fazla yol alabilmesi amacıyla altyapı eksikliklerini gidermek için hızla faaliyet gösterdiklerini dile getiren Bayraktar, ''Bu kapsamda en az üç yeni 5 yıldızlı otel yapma konusunda çalışmalarımız devam etmekte olup, Özel İdare'mize ait iki gayrimenkul bu tesisler için tahsis edilmiştir'' dedi.
Kentte butik otelleri de faaliyete geçirmek istediklerini ifade eden Bayraktar, ''Butik otellerin faaliyete geçirilmesi yönünde Sürmene'deki Yakup Ağa Konağı'nın restorasyonu çok yakında tamamlanacak ve konağın butik otel olarak faaliyet göstermesi için çalışmalar yürütmekteyiz. Ayrıca Uzungöl'de bir otel yapılmaktadır ve teleferik inşaatı da yakında başlayacak'' diye konuştu.

-''Santa önemli turizm yeridir''-

Trabzon'un yörenin en önemli turizm kenti olduğunu ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:

''Doğu Karadeniz'deki turizm ekonomisi hiç kuşkusuz Trabzon'un yapacağı atılımlarla şahlanacaktır. Bu nedenle Trabzon turizmini ilgilendiren her alandaki çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Dünyanın önemli ziyaret yerlerinden olan Sümela Manastırı'nın altyapı çalışmalarını sürekli yeniliyoruz. Tarihi Santa Harabeleri'ne ulaşımı sağlayacak Santa Yolu'nun asfaltlama çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Santa Harabeleri ülkemiz için ziyarete açılacak önemli bir turizm yeridir. Bölgemizin doğa harikası Uzungöl ve Demirkapı yollarının asfaltlanması ve diğer altyapı hizmetlerini sürekli yeniliyoruz.

Sahip olduğumuz doğal güzelliği turizme kazandırmak ve dışarıdan gelen insanlara tanıtmak için yayla turizmine de önem verdik. İl Özel İdaresi bünyesindeki Kayabaşı, Hıdırnebi ve Düzköy yayla kentlerini turizme kazandırarak bu alanda öncü olduk.''

-Kongre ve yayla turizmi-

Bakan Erdoğan Bayraktar, yörenin kongre turizminden daha fazla faydalanması amacıyla Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'ne ortak olunmasını sağladıklarını da belirterek, bunun için arsa tahsisi yaptıklarını anlattı.
Yöredeki yayla turizminin önemine de işaret eden Bayraktar, şunları kaydetti:

''Son yıllarda gelişen yayla ve doğa turizmi turizme yeni boyut kazandırmıştır. Trabzon'un ilçelerinden Akçaabat'taki Karadağ, Tonya'daki Armutlu ve Erikbeli, Maçka'daki Şolma, Araklı'daki Pazarcık, Yeşilyurt ve Yılantaş yaylaları ile Araklı ve Sisdağı turizm merkezleri Bakanlar Kurulu'nca 'Turizm Merkezi' ilan edilmiştir. Ayrıca yayla ve göl kullanımını birlikte sunan Çaykara-Uzungöl 'Özel Çevre Koruma Alanı' ilan edilmiştir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler