Karadeniz'de turizm ulaşımla kalkınıyor

Karadeniz Bölgesi, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin artan ilgisi dolayısıyla ülkenin önemli turizm merkezleri arasında anılıyor. İlgiye, bölgede kara yolunun yanı sıra hava yolunda yaşanan gelişmelerin de etkisi olduğu bildirildi.Türkiye Seyahat

Karadeniz'de turizm ulaşımla kalkınıyor

Karadeniz Bölgesi, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin artan ilgisi dolayısıyla ülkenin önemli turizm merkezleri arasında anılıyor. İlgiye, bölgede kara yolunun yanı sıra hava yolunda yaşanan gelişmelerin de etkisi olduğu bildirildi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, basına yaptığı açıklamada, Türkiye'de turizmin, vazgeçilmez gelir kaynakları arasında yer aldığını söyledi.

Türkiye'ye 2013'te 34 milyon turist geldiğini belirten Gürkök, "Kazanılan döviz ise 32 milyar dolar. Türkiye turizmde dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alıyor. Ülkemiz, turizmdeki yerini koruyup her geçen yıl üst sıralara tırmanarak başarılı olma yönünde yoluna devam ediyor" dedi.

Karadeniz'in ülke turizminde ilk sıralara doğru ilerlediğini ifade eden Gürkök, "Dolayısıyla bölgemizin en önemli ili olan Trabzon'un da dünya turizminden aldığı pay sürekli artmakta. Bu kapsamda turizmi geliştirmeye yönelik sürekli çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

 "Kolay ulaşım turizme pozitif etki yapan önemli faktördür"

Trabzon Havalimanı'nda iç ve dış hat yolcu trafiğinin her geçen gün arttığına dikkati çeken Gürkök, şöyle devam etti:

"Bu artışın önümüzdeki yıllarda iki katına çıkacağını düşünerek, gerek altyapının gerek pistin gerekse de terminal hizmet binalarının şimdiden hazırlanması gerektiğini düşünüyoruz. Kolay ulaşım turizme pozitif etki yapan önemli faktördür. Trabzon'a Avrupa'dan ve Sochi'den direk seferler yapılmaktadır. Bunlara ilave olarak bölge için çok önemli pazar olan Suudi Arabistan'a ve İran'a Trabzon'dan tarifeli direk seferler konulması, gelecek ziyaretçi sayısının artışında ciddi katkı sağlayacaktır."

Gürkök, bölgede kara yolu ulaşımında artık önemli bir sorun kalmadığını vurgulayarak, "Şimdilik kara yolu ulaşımımız yeterli gözüküyor ama deniz yolu ulaşımı için aynı şeyleri söylemek mümkün değil" diye konuştu.

Turizmde tanıtım konusunun da çok önemli olduğuna işaret eden Gürkök, şunları kaydetti:

"Turizmde ulusal ve uluslararası fuarlarda nitelikli tanıtım yapılmasının önceki yıllara kıyasla daha iyi olduğu görülmüştür. Bu kapsamda yapılan çalışmalar tanıtım ve pazarlama açısında önemli katkı sağlayacaktır. Bu yıl gelen talepler değerlendirilirse sezonun yine son iki yıl olduğu gibi kültür ve doğa turizmine yönelik iç turizm ve Arap pazarı ağırlıklı olacağını tahmin ediyoruz. Özellikle Arap turist sayısında bu yıl ve önümüzdeki yıllarda önemli artış bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler