Karadeniz'de soba yakıyorlar

  Sıcak havanın etkili olduğu bu günlerde Karadeniz'in en yüksek dağlarından Karagöl Dağı'nda akşamları soğuk havaya karşı sobalar yakılıyor. Ordu, Sivas ve Giresun illerini kapsayan büyüklüğü ve 3107 metre yüksekliği ile Orta Karadeniz'in en büyük dağı o

Karadeniz'de soba yakıyorlar

 

 

Sıcak havanın etkili olduğu bu günlerde Karadeniz'in en yüksek dağlarından Karagöl Dağı'nda akşamları soğuk havaya karşı sobalar yakılıyor.

 

Ordu, Sivas ve Giresun illerini kapsayan büyüklüğü ve 3107 metre yüksekliği ile Orta Karadeniz'in en büyük dağı olan Karagöl'de yaşayan insanlar akşam havanın soğuması ile sobalarını yakmaya başlıyolar. Yaylada tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sürdüren vatandaşlar, dağda kışın çok sert geçtiğini, yaz mevsiminin ise serin olduğunu söyledi.

 

Gündüzleri serin, akşamları ise çok soğuk olan bölgeye gelen ziyaretçiler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Şehir merkezindeki sıcak havadan kaçıp yaylanın serin havasına gelen vatandaşlar, "Yaz aylarında sobanın yanması, gece ise kalın yorgan ile yatmamız çok farklı bir durum." sözleriyle yaşadıkları sıkıntıları ifade ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler