Karadeniz'de palamut ucuzladı

 Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte tanesi 10 liradan satışa sunulan palamudun fiyatı Karadeniz Bölgesinede 4 liraya kadar düştü.Gece yarısı denize açılan Karadenizli balıkçılar limanlara bol miktarda palamutla döndü. Palamudun bollaşmasıyla

Karadeniz'de palamut ucuzladı

 Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte tanesi 10 liradan satışa sunulan palamudun fiyatı Karadeniz Bölgesinede 4 liraya kadar düştü.

Gece yarısı denize açılan Karadenizli balıkçılar limanlara bol miktarda palamutla döndü. 

Palamudun bollaşmasıyla birlikte tezgahtaki fiyatı da düştü. 

Av yasağının sona erdiği 1 Eylül'de tanesi 10 liradan satışa sunulan palamut tezgahlarda 4 liraya kadar alıcı buluyor. 

Gülyalı Balıkçı Kooperatifi Başkanı İnan Sağlam, yaptığı açıklamada havaların soğumasıyla palamudun balıkçıların yüzünü güldürdüğünü anlattı.

Son iki gecedir balıkçıların avladıkları bol miktarda palamutla kıyıya döndüklerini belirten Sağlam, "Temennimiz palamut avının bir süre daha bu şekilde devam etmesi" diye konuştu. 

Av yasağının kalktığı 1 Eylül'den bu yana ilk defa bol palamut avcılığının gerçekleştiğini dile getiren Sağlam, şöyle konuştu:

"Palamut yüzünü gösterdik. Bir kaç gecedir denize açılan balıkçılarımız tuttukları bol miktarda palamutla dönmeye başladı. Özellikle deniz suyunun soğuma başlaması avın artmasına neden oldu. Bu da ister istemez fiyatlara yansıdı. İlk günlerde en irisini 10 liradan satılan palamudun bu günlerde tanesi 4 liradan satılıyor."

Sağlam, fiyatların düşmesine tüketicilerin de sevindiğini vurgulayarak, "Sezon başından bu yana ilk defa yüzümüz güldü. İnşallah palamut bereketi bir süre daha böyle devam eder" dedi.

Ordu'da 10 yıldır balıkçılık yapan Nihat Kuzu da fiyatların ilk defa 4 liraya kadar düştüğünü söyledi. 

En iri palamudu 4 liradan satışa sunduklarını belirten Kuzu, "Artık vatandaş ucuz ucuz alıp palamut tüketsin. Bir palamut bir kişiyi rahatlıkla doyurur. Tahminlerimiz bu bolluğun devam etmesi durumunda fiyatların daha da düşeceği yönde" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel