Karadeniz'de OR- Gİ gerginliği!

Ordu ile Giresun illerine hizmet vermesi amacıyla geçen hafta sonu temeli atılan havaalanının ismi tartışmalara neden oldu.Ordu-Giresun Havaalanı'nın kısaltması olarak 'OR-Gİ'nin kullanılması, ifadenin İngilizce'de 'ahlaksızlık yapılan yer' anlamına gelme

Karadeniz'de OR- Gİ gerginliği!

Ordu ile Giresun illerine hizmet vermesi amacıyla geçen hafta sonu temeli atılan havaalanının ismi tartışmalara neden oldu.

Ordu-Giresun Havaalanı'nın kısaltması olarak 'OR-Gİ'nin kullanılması, ifadenin İngilizce'de 'ahlaksızlık yapılan yer' anlamına gelmesi nedeniyle tartışmalara neden oldu. Ordu Valisi Orhan Düzgün, OR-Gİ isminin artık hiçbir devlet mekanizmasında ve yazışmalarında kullanılmayacağını belirterek, "Havaalanına yeni bir isim bulacağız" dedi.

Vali Düzgün, "Burada önemli olan havaalanının her iki ilin insanının hizmetine girmesidir. Ancak yabancı dilde iyi bir çağrışım yapmadığı için 'OR-Gİ' isminden vazgeçilmiştir. Havaalanının inşaat süresi içerisinde yeni bir isim bulunacaktır. Bölgenin adına uygun bir isim bulunabilir. Çok alternatif isim var ama şu anda belli olmadan sizinle paylaşamıyorum. Her iki ilin adının ön planda olacağı bir isim olabilir" diye konuştu.

"528 ORDU-GİRESUN HAVAALANI"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 22 Temmuz Cuma günü yapılan temel atma töreninde havaalanının isminin '528 Ordu-Giresun Havaalanı' olmasını teklif etmişti. Bakan Yıldırım, havaalanı yapımını gerçekleştiren firmaların altyapı inşaatını 528 günde bitirmelerini isteyerek, "528 iş gününde bu havaalanının altyapısı bitecek. 528 soldan okursan 52, birini bırakırsanız 28, Ordu'nun ve Giresun'un plakaları. Bu havaalanı da 528 Ordu-Giresun Havaalanı'dır. Hayırlı uğurlu olsun" açıklamasını yapmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel