Karadeniz'de önemli adım atıldı

Vali Kızılcık, Kasım ayında Trabzon’da gerçekleştirilen KEİPA toplantılarını hatırlatarak “Her alanda olduğu gibi KEİPA toplantısı sırasında sağlamış olduğunuz katkıdan dolayı sizlere teşekkür etmek istiyorum. Uzun yıllardır yapılan KEİPA toplantıları par

Karadeniz'de önemli adım atıldı

Vali Kızılcık, Kasım ayında Trabzon’da gerçekleştirilen KEİPA toplantılarını hatırlatarak “Her alanda olduğu gibi KEİPA toplantısı sırasında sağlamış olduğunuz katkıdan dolayı sizlere teşekkür etmek istiyorum. Uzun yıllardır yapılan KEİPA toplantıları parlamenterler düzeyinde yapıldığı için çağımızın realitesi olan işadamlarımızın katılmadığı bu tür toplantılar yavan kalıyordu, eksik kalan bu ayağı sizler sayesinde bizler doldurmuş olduk. Karadeniz Ekonomik İşbirliği tarihinde daha anlamlı bir adımı hep beraber atmış olduk. Bundan sonra gerçekleştirilecek olan Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantılarında ekonomik boyutunun da gerçekleştirilmesi yönünde irade beyan ettiler. Bu ülkelerde işadamlarının bir araya gelmesini sağlayan sivil insiyatif ve kapasite eksikliği nedeniyle bizlerden de sizlerde de yardım istediler. Sizler de bunu seve seve kabul ettiniz. Bu da bana göre tarihi adımlardan birisidir. Tarihi adımları bu ülke her alanda atmaya başladı. Bu manada Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’nde ekonomik işbirliği olmasına rağmen eksik olan bu boyutu işadamları boyutunu sizler katkı sağlamış oldunuz” dedi.

Türkiye’nin ticari iş ortaklarına bakıldığında geçtiğimiz yıl itibariyle Almanya’nın yerini Rusya’nın aldığına işaret eden Vali Kızılcık, “Hemen komşumuz olan Rusya Federasyonu’nun imkanlarının ticari anlamda daha fazla kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Burada sizin işbirliğiniz ön plana çıkıyor. İnşallah karşılıklı vizelerin kaldırılmasıyla 40 milyar dolar olan ticaretin çok daha yüksek rakamlara taşınması imkanına kavuşmuş oluruz” diye konuştu.

KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş ise Karadeniz Ekonomik İşbirliği’nin gerçekleştiği dönemde kendilerine verdiği destekten ötürü Vali Kızılcık’a teşekkür etti. Altıntaş, Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısına katılan ülkelerin birbirleriyle olan alışverişlerine bakıldığında çok büyük rakamlar ortaya çıktığına işaret ederek, “Bu işin ekonomik boyutu alakalı asıl önemli ayağı eksikti. Biz işadamları boyutunda temelini attık, ileriki yıllarda yapılacak her toplantının daha gelişerek büyüyerek, Karadeniz ülkelerinin kendi aralarında birbirlerine yansıması lazım. Bu maalesef şu anda yansımıyor. Ancak ileride çok daha iyi şeylere vesile olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel