Karadeniz'de Nükleer santral karşıtı miting

Bazı illerden otobüslerle kente gelen vatandaşlar, Sakarya Caddesi'nde bir araya geldi. Ellerindeki döviz ve pankartlarla yürüyüşe geçen grup, Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen  "Nükleer Santral İstemiyoruz Mitingi"ne katıldı.Mitingde konuşan Nükleer Karş

Karadeniz'de Nükleer santral karşıtı miting

Bazı illerden otobüslerle kente gelen vatandaşlar, Sakarya Caddesi'nde bir araya geldi. Ellerindeki döviz ve pankartlarla yürüyüşe geçen grup, Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen  "Nükleer Santral İstemiyoruz Mitingi"ne katıldı.

Mitingde konuşan Nükleer Karşıtı Platformu Dönem Sözcüsü Zeki Karataş, "Çernobiller bir daha yaşanmasın" demek için toplandıklarını belirtti.

Sinop İnceburun mevkisini de içine alan 60 kilometrelik alanın yok edilmek istendiğini öne süren Karataş, "Buna izin vermeyeceğiz. Ormanlarımızın kesilerek katledilmesine izin vermemeliyiz" dedi.

Mitinge katılmak için Mersin, İzmir, İstanbul, Ankara, Denizli, Kastamonu, Trabzon, Ordu, Giresun, Amasya, Çorum, Samsun, Yalova ve Tunceli'den gelen vatandaşlara teşekkür eden Karataş, "Nükleere inat, yaşasın hayat" ifadesini kullandı.

Elektrik Mühendisleri Odası adına konuşan Cengiz Göltaş ise Sinop'a nükleer santral kurulmasını istemediklerini belirterek, "Bunun için mücadelemizi vereceğiz. Bugün burada bizlere destek veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Nükleer santral karşıtı sloganların atıldığı mitingde, pandomim gösterisi sunuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler