Karadeniz'de Nuh Tufanı...

Jeoloji Yüksek Mühendisi Araştırmacı Yazar Ahmet Musaoğlu, Karadeniz'de Nuh Tufanı'na bilimsel kanıt bulunduğu iddiasının doğru olmadığı söyledi.     Musaoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Karadeniz'de Nuh Tufanı yaşan

Karadeniz'de Nuh Tufanı...

Jeoloji Yüksek Mühendisi Araştırmacı Yazar Ahmet Musaoğlu, Karadeniz'de Nuh Tufanı'na bilimsel kanıt bulunduğu iddiasının doğru olmadığı söyledi.
     Musaoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Karadeniz'de Nuh Tufanı yaşandığı iddialarının yaklaşık 10 yıl önce de aynı şekilde ortaya atıldığını belirtti.
     Musaoğlu, ''(Karadeniz'de Nuh Tufanı yaşandı) iddiası, (Nuh Tufanı ayda yaşandı) iddiasıyla aynı şey demek olur ki her iki iddia da bilim dışılık demek olur. Haliyle de Karadeniz'de Nuh Tufanı yaşanmamıştır. Halkımızı yanıltan medya haberlerinde ileri sürüldüğü gibi de ispatlanmış bir bilimsellik de yoktur'' dedi.
     Musaoğlu, şunları kaydetti:
     ''Hem bir yerbilimci hem de medeniyet tarihçisi olarak diyorum ki, Karadeniz seviyesinin günde 15 santimetre su yükselmesi ile Nuh Tufanı yaşandığı ve de Tufan hadisesi dolayısıyla yaşadıkları bölgeyi terk eden insanların tarımı Avrupa'ya ve Mezopotamya'ya taşıdıkları şeklindeki William Ryan ve Walter Pitman kökenli iddialar bilimsel çöplükte bile yer alamaz. Nuh Tufanı'nun nerede yaşandığı ve Nuh'un Gemisi'nin nerede bulunacağı konusunu bilimsel olarak ortaya koyduğum, 'Nuh'un Gemisi Avcıları Nuh'un Gemisi Cudi'de' isimli kitap eserimde de görülebileceği gibi Nuh Tufanı, Basra Körfezi ile Şırnak vilayetimiz sınırları içerisinde kalan Cudi Dağı'nın güney yamaçları arasında yaşanmış, Nuh'un Gemisi de Cudi'nin güney yamaçlarında, bulunacağı günü beklemektedir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler