Karadeniz'de istek gitgide artıyor

 Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, müşterilerin beklentilerinin git gide yükseldiğini ve bu yüzden müşteri sadakati oluşturmanın zor olduğunu söyledi. Bıyıklı, "Sadık müşterinin ölmesi başlangıç

Karadeniz'de istek gitgide artıyor

 

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, müşterilerin beklentilerinin git gide yükseldiğini ve bu yüzden müşteri sadakati oluşturmanın zor olduğunu söyledi. Bıyıklı, "Sadık müşterinin ölmesi başlangıçta bir tehlike gibi görülebilir ancak bu size rakiplerinizin kaybettiği müşteriyi kazanma şansı verir." dedi.
 
KASİF ve Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD)'nin ortaklaşa olarak düzenlediği konferans, RİSİAD toplantı salonunda yapıldı. KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı'nın konuşmacı olarak katıldığı konferansı TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil ve çok sayıda esnaf, tüccar, işadamı ve çalışan dinledi.
 
Yaşar Bıyıklı, araştırmaların satışların yüzde 80'inin, müşterilerin yüzde 20'lik bir dilimine yapıldığını gösterdiğini söyleyerek, "Müşteriler memnun oldukları durumlarda bir ürün ya da hizmet için yüzde 15–20 daha fazla harcamayı kabul ediyorlar. Birer satış temsilcisi gibi işletmenizin reklamını yapıyorlar. Müşteri adayları da bu tavsiyelere, reklamlara itibar ediyor. Çünkü en etkili pazarlama ağızdan ağza yapılan pazarlamadır." diye konuştu.
 
Müşterilerin, daha bilgili, düşünce ve davranışlarının hızla değiştiğini, daha fazla istekte bulunduğunu ifade eden Bıyıklı, 'Günümüzdeki müşteriler daha nazlı, hizmet ve kalite konusunda beklentileri yüksek, zamanları kısıtlı, fiyat konusunda hassas, işletme ile iyi ilişkiler kurmak istiyor. Her şeyden önemlisi de marka bağlılığı ve sadakat oluşturmak çok daha zor." şeklinde konuştu.
 
Bıyıklı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Günümüzde müşterilerin beklentileri çok fazla. Bu yüzden beklentilerine cevap verecek firmaları tercih ediyorlar. Bu nedenle müşteri sadakati oluşturmak, müşterileri sadık müşteriye dönüştürerek uzun süre işletmemize bağlamak oldukça zor. Bunun için diyebiliriz ki 'sadık müşteri öldü'. Sadık müşterinin ölmesi başlangıçta bir tehlike gibi görülebilir ancak aynı şey rakiplerimizin müşterileri için de geçerli, bu açıdan baktığımızda bu krizde de bir fırsatın olduğunu görüyoruz. Bu size rakiplerinizin kaybettiği müşteriyi kazanma şansı verir."
 
RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu da günümüzde müşteri ilişkilerinin büyük önem kazandığını, müşteri odaklı mal ve hizmet üreten işletmelerin ayakta kaldığını, diğerlerinin ise yavaş yavaş yok olduğunu söyledi. Külünkoğlu, "Bu nedenle, müşteriye özen gösterilmesi, müşterinin bütün ihtiyaçlarının karşılanarak memnun edilmesi, ahilik kültürünün mensupları ve 'müşteri velinimetimizdir' sözünü şiar edinmiş bir milletin torunları olarak evvela boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı.
 
Konferans sonunda katılımcılara Yaşar Bıyıklı'nın kaleme alınan 'Satış Teknikleri' isimli kitap hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler