Karadeniz'de göç patlaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2012 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Veritabanına göre göç hızı ve oranlarını açıkladı. Doğu Karadeniz bölgesi net göç hızında Türkiye ikincisi oldu. Kurumun web sitesinde yayımlanan verilerin değerlendirilmesi sonu

Karadeniz'de göç patlaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2012 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Veritabanına göre göç hızı ve oranlarını açıkladı. Doğu Karadeniz bölgesi net göç hızında Türkiye ikincisi oldu. 

Kurumun web sitesinde yayımlanan verilerin değerlendirilmesi sonucu ortaya çıkan tabloda Türkiye'yi 12 bölgeye bölen TÜİK'e göre net göç hızı en fazla 7,74 ile Batı Marmara'da, 7,29 ile Doğu Karadeniz'de ve 5,27 ile Doğu Marmara Bölgesinde gerçekleşti.
 
Gümüşhane, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin olmak üzere toplam 6 ilden oluşan ve 2 milyon 545 bin 274 kişinin yaşadığı Doğu Karadeniz Bölgesinden 86 bin 614 kişinin göç etmesine karşın 105 bin 109 kişilik göç aldığı anlaşıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel